Bakan Karaismailoğlu'ndan metrobüs kazası açıklaması: Liyakatsız kadrolar gelince bunları yaşamaya başladık

Avcılar'da meydana gelen dört metrobüsün karıştığı kazayla ilgili açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İnşallah yönetimdekiler akıllarını başlarına alırlar, eksikler belli yapılmayanlar da belli. Liyakatsız kadrolar iş başına geldikten sonra bu tür kazalar yaşamaya başladık” diye konuştu.

Haber Merkezi DHA
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın başlattığı Yüz Yüze 100 Gün programı kapsamında Sancaktepe'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu.

Burada yaptığı konuşmada Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasına değinen Bakan Karaismailoğlu, “Yerel yönetimlerin en önemli görevi, kaliteli, güvenli, ekonomik toplu taşıma sistemi kurmaktır." dedi.

"İNŞALLAH YÖNETİMDEKİLER AKILLARINI BAŞLARINA ALIR"

İstanbul'un önemli akslarından, ana damarlarından birinin metrobüs hattı olduğunun altını çizen Bakan Karaismailoğlu, "Biraz önce Avcılar'da 4 metrobüsün karıştığı bir kaza oldu. Yaralananlara acil şifalar diliyorum inşallah böyle bir kaza tekerrür etmez ama maalesef bu kaza daha önce, günlerdir izlediğimiz bazı şeylerin İstanbul'da olduğunun habercisiydi bu kazalar. Yönetimdekiler akıllarını başlarına alırlar, eksikler belli yapılmayanlar da belli. Liyakatsız kadrolar iş başına geldikten sonra bu tür kazalar yaşamaya başladık” diye konuştu.

Avcılar'da metrobüsler kafa kafaya çarpıştı: 99 kişi yaralandı

Avcılar'da kaza sonrası metrobüs yolunda insan seli
Avcılar Şükrübey durağında iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kazada 42 kişinin yaralandığını açıkladı. Öte yandan kaza sonrası kilometrelerce metrobüs kuyruğu oluşurken, vatandaşlar metrobüs yolunda yürüyerek ilerledi.

Avcılar'daki metrobüs kazasında vatandaşlar demir korkuluklar sökülerek tahliye edildi
Avcılar Şükrübey durağında iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonrası metrobüslerde bulunan çok sayıda kişi yaralanırken, vatandaşlar olay yerinden bariyerlerdeki demir korkuluklar sökülerek tahliye edildi.