Başörtülü hakimden rahatsız olan CHP'li Sağlar kendisiyle çelişti: Kadınların giyimine karışan sorunludur

Geçmişte yaptığı "Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var." açıklamasıyla büyük tepki çeken CHP'li Fikri Sağlar, kendisiyle çelişti. Sağlar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kadınların giyimine karışanların psikolojik sorunları olduğunu belirtti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Fikri Sağlar

CHP'li Fikri Sağlar, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir televizyon programında başörtülü hakim ve savcılar hakkında "Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takıyor. Bununla mücadele edilmeli" ifadelerini kullanmış ve büyük tepki çekmişti.

Sağlar, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, geçmişteki ifadeleriyle çelişti.

"KADINLARIN GİYİMİNE KARIŞAN SORUNLUDUR'

Twitter hesabından paylaşımda bulunan CHP'li Sağlar, "Kadınların giyimine karışanlar psikolojik sorunludur." dedi.

Sağlar'ın bu paylaşımının altına yorum yapan kullanıcılar, eski sözlerinin yer aldığı görüntüleri hatırlatarak yaşanan çelişkiye dikkat çekti.

CHP'li Sağlar: Türbanlı hakimin adil olacağından kuşkuluyum ideolojik ve militanca takanlar var
CHP'li Fikri Sağlar Halk TV'de başörtülü hakim ve savcılar hakkında tepki çeken ifadeler kullandı. Sağlar, 'Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takıyor. Bununla mücadele edilmeli' dedi.

CHP'li Sağlar'dan "Başörtülü hakim" açıklaması: Türban şeriatçıların üniformasıdır kutuplaşmanın simgesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Fikri Sağlar'ın 'türbanlı hakim' çıkışına sert tepki: CHP zihniyetinin faşizan anlayışının yansıması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii'nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar'ın skandal başörtüsü açıklamasına ilişkin soruya da cevap veren Erdoğan, 'Bu zat artık bu çağda yaşamıyor çok gerilerde kaldı. Ne yazık ki CHP zihniyetinin faşizan anlayışının yansımasıdır. Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz işte başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta böyle vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi artık aldatmıyor, geçti o işler. İnsanların başörtüsüyle uğraşmanın anlamı yok ve burada da hakim, savcı, polis, bu ülkenin her kurumunda bunları görecekler.' dedi.