CHP’de kurultay hesabı

6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu olursa CHP’ye kurultay yolu gözükecek. Bu ihtimalin ardından partide Kılıçdaroğlu sonrası hesaplar yapılmaya başlandı. Özgür Özel ve Oğuz Kaan Salıcı yeni başkan adayları arasında.

Nur Banu Aras Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu

Henüz adayını açıklamayan 6’lı masanın en büyük partisi CHP’de Kılıçdaroğlu’nun aday olması yönünde hesaplar yapılıyor. Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklaması durumunda partisinden istifa edeceği, partinin bu süreç içerisinde kurultaya gideceği belirtiliyor.

HESAPLAR YAPILMAYA BAŞLANDI

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem hayali ile bir araya gelen 6 parti henüz adayını belirleyemedi. CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu ismi yüksek sesle ifade edilmeye devam ederken Kılıçdaroğlu sürekli olarak 6’lı masayı işaret ediyordu. 6’lı masanın en yüksek oy potansiyeline sahip CHP’de Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için hesaplar yapılmaya başlandı. Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda parlamenter sisteme dönüş hesapları yaptıkları için partisinden istifa edeceği belirtiliyor. Bu durumun gerçekleşmesi halinde CHP’nin olağanüstü kurultaya gideceği ifade ediliyor.

ÖZEL VE SALICI DEVREDE

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Kılıçdaroğlu sonrası için kendilerini genel başkanlığa hazırlayan isimler arasında. Özel ve Salıcı’nın örgütlere kendi elemanlarını getirdiği belirtiliyor. Kurultayda en güçlü aday da ikisinin olacağı ifade ediliyor.

CHP'de kurultaya İmamoğlu önlemi