Çin'de Türkiye şaşkınlığı: Benzerlerinin çok üzerinde

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği savunma sanayi ürünlerine ilgi uluslararası alanda da gittikçe artıyor. Çin’in önde gelen gazetelerinden People's Daily, Milli Muharip Uçak'a geniş yer verdi.

Haber Merkezi Diğer
Milli Muharip Uçak

Türk savunma sanayii yurt dışında ses getiriyor.Bu kez Çin basını, Türkiye’nin yeni nesil savaş uçağı projesini kaleme aldı.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden People's Daily, "Türkiye’nin beşinci nesil savaş uçağı görücüye çıktı" başlığını attı.

Haberde, Türkiye'nin hızla gelişen hava gücünden övgüyle bahsedilerek, yeni nesil savaş uçağının emsallerinden çok daha önde olduğu yazıldı.

BENZERLERİNİN ÇOK ÜSTÜNDE

Orta ve kısa menzilli havadan havaya füze taşıyabilen uçak, Güney Kore ve Hindistan’ın geliştirdiği benzer nitelikteki uçaklardan üstün bulundu. TRT Haber'de yer alan habere göre; Makalede Türkiye’nin insansız hava araçlarına da yer verildi.

"Türkiye beşinci nesil savaş uçağı ve SİHA kombinasyonuyla hem insanlı hem de insansız bir hava muharebe sistemi oluşturmayı istiyor."

Çinli Şinhua ajansından övgü dolu sözler: Türkiye hiç bir zaman bu kadar ilgi odağı olmadı

FOTOĞRAF 11
Çin basını Türkiye'nin bu başarısını konuşuyor: 'Çığır açtılar'
Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki başarıları dünya medyasının ilgisini çekmeye devam ediyor. Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun resmi yayın organı PLA Daily'de, Türkiye'nin ulusal savaş gemisi programı MİLGEM ve geliştirilen hava savunma sistemleriyle ilgili bir makale yayımladı. Makalede Türkiye'nin, ABD'nin ambargolarına karşı yerli üretimle savaş gemileri ve hava savunma sistemleri üretmeyi başardığı belirtildi. Başkan Erdoğan'ın "bağımsız savunma sanayiini" savunduğu ve Türkiye'nin sadece dört yılda gemi inşası alanında çığır açtığı ifade edildi.