Cumhurbaşkanı Erdoğan Moğolistan Ulusal Büyük Kuralı Başkanı Gombojav'u kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moğolistan Ulusal Büyük Kuralı Başkanı Zandanshatar Gombojav'u kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen kabul, basına kapalı gerçekleştirildi. Ayrıca, TBMM Başkanı Mustafa Şentop da kabulde yer aldı.

Haber Merkezi AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan Moğolistan Başkanı Gomboja.

Kabulde, Gombojav, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "İlteriş Kutluk Kağan Yazıtı"nın bir kopyasını hediye etti.

"İlteriş Kutluk Kağan Anıt Kompleksi ve Yazıtı" 2022'nin ağustos ayında Moğolistan'ın Ötüken bölgesinde yer alan Nomgon Vadisi'ndeki ortak bilimsel arkeolojik keşif gezisi kapsamında tespit edildi.

Hediye, "Türk" adının ilk kez geçtiği, Göktürk döneminin en eski yazılı anıtı olarak kayıt altına alınan yazıtın birebir kopyası olma özelliğini taşıyor.

AK Parti MKYK Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı

Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'ın Ege'deki göçmen zulmüne tepki: Utanmaz ve aymazlar
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın Ege'deki göçmen zulmüne tepki gösteren Çavuşoğlu, 'Türkiye gerçekleştirmiş gibi göstermek için koordinatların değiştirildiği ortaya çıktı. Yunanistan'ın uluslararası hukuk bakımından suçu arttıkça, Türkiye'ye suç atmaya yelteniyor. Yunanistan gibi en haksız durumda bile haklı görünmeye çalışmak için gerçekten utanmaz ve aymaz olmak gerekiyor' ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAF 47
Bakan Varank: TOGG'un fiyatı emsalleriyle aynı olacak
'2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' çerçevesinde Nevşehir'e giden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG'un fiyatıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce'den CHP yandaşı medyaya tepki: Haber yapamazlar çünkü parayı keserler
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Fox TV ekranlarında Halk TV, TELE1 ve KRT TV'nin fonlandığını söyledi. İnce, muhalefet medyası olarak adlandırdığı televizyon kanalları için, 'Muhalefet medyası da aynı bir farkları yok. Mesela Halk TV de benim hiçbir haberimi göremezsiniz. TELE1 de KRT de hiçbir haberimi göremezsiniz. Ölürsem belki bir gün yaparlar. Haber yapamazlar çünkü parasını keserler. Çünkü bunlar demokrat medyaymış geçiniz bunları' dedi.