Dibeybe’den kritik ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe’yi kabul etti. Vahdettin Köşkü’ndeki görüşme Libya’da yapılacak seçimler öncesi kritik öneme sahip. Görüşmede iki ülke arasındaki güvenlik, enerji ve ekonomik ilişkiler ele alındı. Erdoğan akşam da Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin’i kabul ederek 40 dakika görüştü.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Abdülhamid Dibeybe - Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya’nın Şubat ayında oluşturulan Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe’yi, Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Libya hükümetinin 12 Nisan’da Türkiye’ye düzenlediği ilk kapsamlı ziyaretin ardından gerçekleştirilen bu ziyaret 24 Aralık seçimleri öncesinde yapılması nedeniyle kritik öneme sahip.

  • Görüşmede iki ülke arasındaki güvenlik, enerji ve ekonomik ilişkileri ele alındı. Görüşmeye, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş da katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleşen kabulün ardından, heyetler arası görüşmeye geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam saatlerinde de Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin’i kabul etti. Erdoğan-Hüseyin görüşmesi 40 dakika sürdü.