Mesut Yılmaz'a yakınlığıyla tanınan Doğan Holding'in patronu Aydın Doğan'ın büyük bir borç batağı içinde olduğu için sağa sola saldırmaya başladığı belirtiliyor. İş dünyasında Aydın Doğan'ın kamu bankalarına ve özel bankalara 3 milyar dolar civarında borcu olduğu konuşuluyor. Doların yükselmesinin Doğan'ı daha da güç durumda bıraktığı belirtilerek, Doğan'ın kamu bankalarına olan borçlarını erteletmek için büyük bir çaba gösterdiği ve elindeki gazeteleri siyasi bir baskı aracı olarak kullandığı ileri sürülüyor.
Küçük partinin tetikçisi
Doğan'ın Uzanlara yönelik yayın yapmasının nedeninin medyada tek isim olarak hükümet nezdindeki gücünü artırmak olduğu belirtiliyor. Milliyet gazetesinin son günlerde Yeni Oluşum Hareketi içinde yer alan isimlere ve onlara yakın işadamlarına yönelik iftira niteliğindeki yayınlarının ise, her geçen gün daha da küçülen hükümet ortağı bir partinin siyasi hasımlarını yıpratma kampanyasının bir parçası olduğu yorumları da giderek ağırlık kazanıyor.
İktidarın emrinde
Elinde tuttuğu basın organlarını iktidardaki güçlerin emrine veren Aydın Doğan'ın, bunun karşılığında kendi iş alanıyla ilgili yasaların çıkartılmasını istemekle beraber, milyar dolarları bulan borçlarının ertelenmesi için yoğun bir kulis yaptığı da konuşuluyor. Medya patronlarının enerji ihalelerine girmelerine imkan sağlayan RTÜK yasasının çıkarılması için siyasi partiler nezdinde uzun bir süredir kulis yaptığı belirtilen Doğan'ın, borçlarının ertelenmesi karşılığında iktidar ortağı küçük bir partinin siyasi hasımlarını yıpratma yoluna gittiği ifade ediliyor.