Eğlence teknelerinde gizlenen nargileler ekiplerin gözünden kaçmadı

İstanbul Boğazı'nda eğlence teknelerine yönelik asayiş ve ses denetimi gerçekleştirildi. Denetimler sırasında ekipleri gören işletme görevlileri nargileleri kaçırırken, gizlenen nargileler ekipler tarafından bulundu. Kurallara uymayarak nargile ve sigara içilmesine izin veren işletmelere ceza uygulandı.

Haber Merkezi DHA
Boğazdaki eğlence teknelerinde denetim; gizlenen nargileler ekiplerin gözünden kaçmadı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri, boğazdaki gezi teknelerine yönelik "Genel asayiş ve ses denetimi" gerçekleştirdi.

Ekipler, Boğaz hattında bulunan eğlence teknelerine, tekne ile yanaşarak tek tek evraklarını kontrol etti.

Yüksek ses kontrolü yapan ekipler, tekne içerisinde sigara ve nargile içilmemesi yönünde işletme sahiplerini uyararak, kurallara uymayanlara idari para cezası uyguladı.

EKİPLERİ GÖRDÜLER, NARGİLELERİ KAÇIRDILAR

Denetimler sırasında ekipleri gören işletme görevlileri, nargileleri kaçırdılar. Görevlilerin nargileleri kaçırma anları görüntülere yansırken, bu durumu gören ekipler ise teknelerin farklı noktalarında arama yaptı. Ekipler, gizlenen nargileleri bularak ceza uyguladı. Denetimler sürerken, bazı müşterilerin sigara ve nargile içmeye devam etmesi dikkat çekti.

NARGİLE VE SİGARAYA İZİN VEREN TESİSLERE CEZA

Yapılan denetimlerde, kapalı alanlarda sigara içilmesine müsaade eden 2 yüzer tesis işletmesine, kapalı alanlarda bulundurulması ve sunulması yasak olan nargile içilmesine müsaade eden 1 yüzer tesis işletmesine idari para cezası uygulanırken, sigara içen 3 yabancı uyruklu kişiye de idari para cezası kesildi.

Ayrıca 2 yüzer tesis işletmesine de 3 sigortasız yabancı işçi çalıştırmaktan idari para cezası uygulandı.

Denetimler sırasında 60 kişiye Genel Bilgi Taraması(GBT) yapılırken, bu kişilerle ilgili herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı bildirildi.

FOTOĞRAF 6
Lastiği patlayan otomobil dehşet saçtı: Bir bebek öldü, dokuz kişi yaralandı
Denizli'de lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkan otomobilin karşı şeritteki araçla kafa kafaya çarpışması sonucu 1 bebek hayatını kaybetti, 3'ü çocuk 9 kişi yaralandı.

FOTOĞRAF 9
Güvenlik görevlileri dehşet saçtı: Üç kişiyi sopalarla öldüresiye dövdüler
Beşiktaş'ta tanınmış bir eğlence mekanına gelen biri kadın 3 kişi, çıkan tartışma sonrası takım elbiseli güvenlik görevlileri tarafından darbedilmişti. Olayda bir kişi silahla 3 kişi aldığı darbeler sonucu olmak üzere toplam 4 kişi yaralanmıştı. Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Beşiktaş Kaymakamlığı 5 kişinin adli makamlarca tutuklandığını belirtti.

FOTOĞRAF 16
İstanbul Ümraniye’de kapalı otoparkta yangın: Altı araç yandı
Ümraniye'de bir apartmana ait kapalı otoparkta bulunan otomobilde başlayan yangın, aralarında polis otosunun da yer aldığı 6 araca sıçradı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, 3 araç kullanılamaz hale geldi, 3 araç da ise hasar oluştu.