Emanetine sahip çıkacağız

Yeni Şafak’ın 15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz’ın anısına düzenlediği fotoğraf yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ödül töreninde Cambaz’ı “cesur yürek” olarak nitelerken, “Yarışmaya iştirak eden kardeşlerimizin şehit Mustafa Cambaz’ın emanetine ve mirasına hakkıyla sahip çıkacaklarına inanıyorum” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Şafak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Albayrak'ın ev sahipliği yaptığı gecede kazananlara ödüllerini verdi.

15 Temmuz şehidi foto muhabirimiz Mustafa Cambaz anısına Yeni Şafak Gazetesi tarafından düzenlenen ‘Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren yarışmacılar ödüllerini aldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Cambaz’ın 15 Temmuz kahramanlarından birisi olduğunu belirterek, yarışmayı düzenleyen Yeni Şafak ailesine teşekkür etti. Albayrak Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ve Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu’nun ev sahipliğinde Çamlıca 1071 Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Program Çamlıca Camii İmam Hatibi İshak Danış’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. 15 Temmuz hain darbe girişimi ve Şehit Mustafa Cambaz’la ilgili tanıtım filmlerinin ardından, ev sahibi olarak Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu davetlilere seslendi. Göksel Baktagir’in performansı eşliğinde finalist fotoğrafların gösteriminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye geldi

ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR

  • Yarışmadan dolayı Albayrak Medya Grubu’nu tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz yarışmanın her yıl prestijini artırarak devam edeceğine inanıyorum. Yarışma basın dünyamıza yeni isimlerin katılmasına da yardımcı olacaktır” dedi. Erdoğan satır başları ile şunları kaydetti: Ödül alsın ya da almasın yarışmaya katılan her kardeşime emeklerinden ötürü şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Yarışmaya iştirak eden tüm kardeşlerimizin Şehit Mustafa Cambaz’ın emanetine ve mirasına hakkıyla sahip çıkacaklarını ümit ediyorum. Şehidimizin davasına, ülkesine, milletine ve İslam ümmetine olan sevdasına bizzat şahitlik ettik. Doğruluğu, dürüstlüğü, çalışkanlık ve samimiyetiyle mesai arkadaşlarına örnek olan İslam ahlakıyla donanmış vakur bir insandı. Kendisi hiçbir zaman ucuz hesapların, kolay yolların, geçici heveslerin peşinde koşmadı.

O BİR CESUR YÜREK

Zor da olsa sonunda ölüm de olsa hep hakkın hakikatin, adaletin safında yer almayı tercih etti. Mustafa Cambaz aynı zamanda doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalmış muhacirdi. Yunanistan’ın baskıcı politikalarına karşı cesurca mücadele vermiş, cesur bir yürekti. ‘Yunan’a askerlik yapmam’ diyerek Gümülcine’den İstanbul’a göç ettiğinde yeni evlenmiş ömrünün baharında bir gençti. İnandığı değerler uğruna bedel ödemekten asla çekinmedi. Nitelikli ve özgün çalışmalarıyla öne çıkmış son derece başarılı foto muhabiriydi.

ADINI TARİHE NAKŞETTİ

  • Mustafa kardeşimizi çileli hayatı, çektiği fotoğraflar ve şehadetiyle adını tarihimize nakşetmiştir. 15 Temmuz gecesi hiç düşünmeden yanından bir an olsun fotoğraf makinasını dahi almadan meydanlara ilk koşan kahramanlar arasındaydı. Ruhunu 1 dolara satmış FETÖ’cü hainler Mustafa Cambaz kardeşimizi göğsünden 2 kurşunla vurarak şehit ettiler. Mustafa ile beraber kahramanca toprağa düşen 251 insanımız o gece canları pahasına bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi hediye ettiler. Göğüslerini siper eden tüm yiğitlerden Rabbim razı olsun diyorum. Rabbim bizleri şehitlerimizin kutlu yolundan ayırmasın diye dua ediyorum. Bugün 85 milyon olarak üzerinde özgürce yaşadığımız bu topraklar bizlere aziz şehitlerimizin emanetidir. Her karışında bir aslanın yattığı Türkiye dünyanın en büyük şehitliğidir. Ülkemiz aynı zamanda tıpkı Mustafa kardeşimiz gibi doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalan mazlum ve mağdurlara kucak açmış bir esenlik yurdudur.

BASININ YÜZ AKI YENİ ŞAFAK

Eserler ve yatırımlarla 81 vilayetimizin tamamına mührümüzü vurduk. Elbette bu süreçte milli iradeyi saf dışı bırakmaya kalkıştılar. PKK’sından, FETÖ’süne, DEAŞ, DHKP/C’sine kadar besleyip büyüttükleri ne kadar yılan varsa hepsini üzerimize saldılar. Son 20 yıllık dönemde milli iradeyi gasp etmek milletin iradesine pranga vurmak için 85 milyonun birliğine beraberliğine, kardeşliğine dinamit koymak için gizli açık pek çok operasyon yapmaya kalktılar. Ama ne yaptılarsa bizim ülkemize, milletimize ve insanlığa hizmet yolundan alıkoyamadılar. Önce Allah’ın yardımı sonra aziz milletimizin samimi duası sayesinde tüm saldırıları boşa çıkarttık. Yeni şafak gibi basınımızın yüz akı gazetelerimizin güçlü desteğiyle emperyalistlerin emellerini gerçekleştirmelerine izin vermedik. Kendini Türkiye’nin adeta patronu gibi gören azgın azınlığın sessiz çoğunluk üzerinde tahakküm ve baskı kurmasına müsaade etmedik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreninde konuştu: Meydanlara ilk koşan kahramanlar arasındaydı

FOTOĞRAF 10
Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması'nın kazananları ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı
15 Temmuz şehidi muhabirimiz Mustafa Cambaz anısına düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasının ödül töreni Büyük Çamlıca Camii 1071 Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Üç farklı kategoride ödüle layık görülen dokuz kişiye ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak takdim etti.