Gaziantep'te PKK operasyonu: Dokuz zanlı gözaltına alındı

Gaziantep'te polisin düzenlediği operasyonda geçmiş tarihlerde PKK/YPG terör örgütü içerisinde silahlı faaliyet yürüttüğü tespit edilen 9 şüpheli gözaltına alındı.

Haber Merkezi DHA
​Gaziantep'te PKK'ya operasyon.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri PKK/YPG silahlı terör örgütünün muhtemel eylem ve faaliyetlerin deşifre edilerek mensuplarının yakalanmasına yönelik olarak çalışma başlattı.

Ekiplerin yaptığı analiz ve teknik çalışmalarda geçmiş tarihlerde PKK/YPG terör örgütü içerisinde silahlı olarak faaliyet gösteren 9 şüpheli tespit edildi.

İsimleri açıklanmayan 9 şüpheli, adreslerine düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İstanbul'da DEAŞ ve El Kaide'ye yönelik operasyonda 18 zanlı yakalandı
İstanbul'da silahlı terör örgütleri DEAŞ ve El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silahlı terör örgütü üyeleri ve çatışma bölgeleriyle iltisaklı kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Ekipler, çatışma bölgelerinde eylem ve faaliyetlerde bulunarak örgüte destek sağlayanlar ile irtibatlı olup, çatışma bölgelerine geçiş arayışındaki, ülke açısından tehdit oluşturdukları değerlendirilen şüphelilerin 12 ilçedeki adreslerini belirledi. Tespit edilen 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler 18 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

FOTOĞRAF 11
Mersin'de şafak vakti PKK operasyonu: Balkondan atlayıp kaçmaya çalıştı
Mersin'de, terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları iddia edilen 18 şüphelinin yakalanmasına amacıyla operasyon düzenlendi. Ekipleri görünce evinin balkondan atlayıp kaçmaya çalışan bir zanlı ise kovalamaca sonucu inşaat alanında yakalandı.