Gönülleri titretti: Gazilerden 'Çanakkale Türküsü'

Gaziler Günü’nde gaziler ‘Gönül Telimizi Titretenler’ başlıklı bir konser verdi. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu'nda düzenlenen konseri çok sayıda gazi ile şehit yakınları takip etti. Gaziler Yemen ve Çanakkale Türkülerini seslendirdi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Ankara

YASEMİN ASAN / ANKARA

19 Eylül Gaziler Günü’nde gaziler verdikleri konserler gönül tellerini titretti.

İçişleri, Aile ve Sosyal Hizmetler, Kültür ve Turizm Bakanlıklarının desteğinde Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nce Gaziler Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu'nda bir konser düzenlendi.

Konserde Yemen ve Çanakkale Türküleri seslendirilirken zeybek gösterisi yapıldı.

RABBİM MAHCUP ETMESİN

‘Gönül Telimizi Titretenler’ başlıklı konserde gaziler sahne aldı. Konsere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Bakan Soylu, "Onlar, toprağın vatan olma hikayesinin yaşayan şahitleri, gazilerimiz. Gazilerimiz ve evlatlarının icra ettiği Gönül Telimizi Titretenler konserindeydik. Rabbim bizleri şehitlerimize ve gazilerimize mahcup etmesin" dedi.

TÜRKİYE HER YERİN UMUDU

Konseri düzenleyen MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy da "Sakarya Meydan Muharebesi'nin 101. yıldönümünde yitirdiğimiz canların Cumhuriyet'in kurulması ve Türk milletinin özgür, bağımsız yaşaması için ne kadar önemli olduğunu aslında bugün etrafımızda kurulmaya çalışılan ateş çemberi ve son olarak yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi gerçeği gösteriyor" dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık ise "Bize karşı umut taşıyan her yerin, sesin umududur Türkiye" ifadesini kullandı.

En çok izlenen takım Fenerbahçe

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov Yeni Şafak'a konuştu: Türkiye barış için umut

FOTOĞRAF 11
Sosyal konut Ankara'nın hangi ilçelerinde yapılacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvurular yarın başlıyor. İstanbul'da 50 bin, Ankara'da 18 bin, İzmir'de 12 bin 400, Gaziantep'te 10 bin, Bursa'da 8 bin 650 sosyal konut yapılacak. Peki Ankara'nın hangi ilçelerinde sosyal konut inşa edilecek? İşte detaylar...