Gülistan Doku'nun ailesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesi ile görüştü. Anne Bedire Doku ile baba Halit Doku, Erdoğan'dan kızlarının bulunmasını istedi.

Haber Merkezi Diğer
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Tunceli’de 1 yıldan bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi, Elazığ’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.

  • Doku ailesi, Elazığ depreminin birinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma ve deprem konutları teslim törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ile açılışın ardından görüştü.

Görüşmeye telefonla katılan abla Aygül Doku, "Annem ve Babam Elazığ'da yüz yüze görüştü. Ben de görüşmeye telefonla katıldım. Gülistan’ın bulunmasını istedik. Gülistan’ın nerede olduğunu Z.A. biliyor. Doğruları söylerse Gülistan'a ne olduğu cevabı bulunur dedik" şeklinde açıklama yaptı.

FOTOĞRAF 10
Gülistan Doku'dan 213'üncü günde: İz yok su seviyesi 15 metre düştü
Tunceli'de 5 Ocak'tan beri haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun (21) son görüldüğü Sarısaltık Viyadüğü'nün altından geçen Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki suyun tahliyesi çalışmalarıyla su seviyesi 15 metre düşürüldü. Doku'yu arama çalışmaları 213'üncü günde, AFAD ekiplerinin gölde botlar ile yaptıkları kıyı ve yüzey aramasıyla devam etti.

'Elimizden gelen her şeyi yapacağız'

Erdoğan'ın taleplerini dinlediğini anlatan abla Aygül Doku, Erdoğan'ın "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak, hukuki olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hiç kuşkunuz olmasın. Barajda aramalar konusunda elimizden geleni yaptık ama bulamadık" sözlerini aktarıp, hukuki olarak olayın üzerinde duracaklarının sözünü verdiğini belirterek "Biz de umutluyuz" diye konuştu.

Gülistan Doku'nun iki gün art arda alıkonulduğu ortaya çıktı

Tunceli'de kayıp Gülistan Doku'yu arama çalışmaları yeniden başladı

FOTOĞRAF 12
Gülistan Doku için baraj gölünün yüzde 98'i tarandı ancak hala bir iz bulunamadı
Tunceli'de, 318 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku için 15 Ekim'de yeniden başlatılan arama çalışmaları Sarı Saltuk Viyadüğü bölgesinde devam ediyor. Ekipler, Doku'yu bulmak için 33 günde 185 saat dalış yapıp, Uzunçayır Baraj Gölü'nün yüzde 98'ini taradı.