Hatay’da sokak köpekleri onlarca kümes hayvanını öldürdü

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde sürü halinde gezen başıboş sokak köpekleri, bir kümesteki onlarca tavuk, horoz ve civcivi öldürdü. Köpeklerin kümese girdiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Kümes sahibi Rafet Erdem, "İlçede birçok arkadaşımız buna benzer olaylara maruz kalıyor. Sokak köpeklerinin korumaya alınması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Haber Merkezi DHA
Sokak köpekleri onlarca kümes hayvanını öldürdü.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Bayır Mahallesi’nde sürü halinde gezen 5 sokak köpeği, bir bahçedeki kümes içindeki hayvanlara saldırdı.

Köpeklerin saldırısıyla, 17 tavuk, 62 civciv ve 2 horoz öldü. Sokak köpeklerinin kümese saldırı anı güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Aynı mahallede 12 gün sonra sokak köpekleri bu kez de Osman’ı yaraladı

  • Pandemi döneminde bir hobi bahçesi kurduğunu ve burada yaptığı kümeste tavuk ve horoz beslediğini söyleyen Rafet Erdem, "Bütün bahçeyi çit yapmama rağmen, bütün hayvanları telef ettiler. Civcivleri yediler, tavukları boğarak öldürdüler. Geriye 3 tane tavuk ve 8 tane civciv kaldı. Tüm uyarılarımıza rağmen sokaklar köpek dolu" dedi.

Erdem, ilçede birçok arkadaşının da bu ve buna benzer olaya maruz kaldığını, sokak köpeklerinin korumaya alınması gerektiğini söyledi.

FOTOĞRAF 6
Bingöl’de altı yaşındaki çocuk köpeklerin saldırısına uğradı: Kadınlar da olmasaydı parçalamışlardı
Bingöl merkezde arkadaşlarıyla erik toplamaya giden 6 yaşındaki Osman Tunç'a 7 başıboş köpek saldırdı. Çevredekiler tarafından kurtarılan küçük çocuk, baldırından ve sırtından çeşitli yaralar aldı. Çocuğun köpeklerin saldırısından çok etkilendiğini aktaran Anne Abide Tunç, “Çocuklarla beraber oynamaya gelmişler. Ben de bilmiyordum, yeğenim çağırdı beni. Dedi köpekler saldırmış Osman'a, ben de hemen koşup geldim. Kadınlar da olmasaydı parçalamışlardı. Belki de Osman yoktu" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAF 15
Türkiye bu caniliği konuşuyor: Köpekleri besleyen üç kişiyi kurşuna dizerek öldüren zanlının ifadesi pes dedirtti
İzmir Bayraklı'da 62 yaşındaki Ali İhsan K., sokak köpeklerini beslediği sebebiyle üç vatandaşı kurşuna dizerek öldürmüştü. Katil zanlısı tutuklandı. Caninin olay sırasında şekerinin yükseldiğini ve ne olduğunu hatırlayamadığını ardından da "Uyarmamıza rağmen sokak köpeklerini beslemeye devam ediyorlardı. Köpekler ufak torunlarımıza saldıracaktı" ifadelerini kullandığı iddia edildi.