HDP’den Akşener’e sert yanıt: 17 bin faili meçhulün hesabını ver

HDP Sözcüsü Ebru Günay, Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili AK Parti heyetinin HDP’ye ziyaretini eleştiren İYİ Parti lideri Akşener'i yaylım ateşine tuttu. eleştirerek “Sen HDP’yi bırak Sedat Bucak’la ne konuştun onu açıkla, 17 bin faili meçhul cinayetin hesabını ver ve haddini bil” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Diğer
HDP Sözcüsü Ebru Günay

AK Parti, geçtiğimiz günlerde Anayasa değişiklik teklifi için Meclis'te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmişti. Bu kapsamda HDP ile de bir görüşme gerçekleştirmesi siyasetin tartışma konularından biri haline geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de konuya ilişkin, "Kadere bakın kimler kimlerle yan yana geldi." ifadelerini kullandı. Bunun üzerine HDP Sözcüsü Ebru Günay'dan, Akşener'e yanıt geldi.

SERT İFADELERLE YÜKLENDİ

Günay yaptığı açıklamada, Akşener'e "HDP'ye dil uzatacağınıza siz ne konuştunuz onu söyleyin." ifadeleriyle yüklendi. Akşener'e "Haddini bil." diyerek sert ifadelerine devam eden Günay, "17 bin faili meçhul cinayetin hesabını ver ve haddini bil." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meral Akşener'in başörtüsü konusunda ikircikli tutumunu görüntülerle ortaya koydu
Cumhurbaşkanı TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Gerçi çıkıp şimdi buna da itiraz edecekler. Bir yanda HDP'nin sufleleri ile siyaset yapan bir partinin genel başkanı. Bu hanımefendinin ''28 Şubat kararlarına imza attım, hepsine de gönülden inanıyorum'' sözünü de unutmadık. İnsanda ilkeve omurga olmayınca her devirde ne söylemesi gerekiyorsa onu ağzından saçmaktan geri kalmaz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener'in başörtüsü konusunda çelişen ifadelerini de görüntülerle ortaya koydu.

'BİZ 3'ÜNCÜ SİZ 5'İNCİ PARTİSİNİZ'

Günay, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı; "Akşener'e buradan soruyoruz; Türkiye'nin 3'üncü büyük partisi olarak bizi ziyarete gelen AK Parti heyeti, Meclis'in 5'inci partisini yani sizi ziyaret etti. HDP'ye dil uzatacağına siz ne konuştunuz onu söyleyin. Sen HDP'yi bırak Sedat Bucak ile ne konuştun onu açıkla. 17 bin faili meçhul cinayetin hesabını ver ve haddini bil. Karanlıkla büyüyen, karanlıktan beslenen ülkeye karanlıktan başka bir şey vadetmeyeceklerini çok iyi biliyoruz."

Meral Akşener'den Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü' tepkisi: Doğru bulmuyorum