İstanbul ve Tekirdağ'a sağanak uyarısı: Sabaha kadar sürecek

İstanbul ile Tekirdağ'ın doğu ilçelerinde bu akşam saatlerinden itibaren yağış etkili olacak. Sağanak yağışın yarın sabaha kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Yetkililer, vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı.

Haber Merkezi AA
Arşiv

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, İstanbul geneli ile Tekirdağ'ın Çerkezköy, Saray, Marmara Ereğlisi, Çorlu, Ergene, Kapaklı ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Yağışların bu akşam saatlerinden itibaren yarın sabah saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor.

VATANDAŞLARA UYARI: TEDBİRLİ OLUN

Sağanak nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su bakını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: KUVVETLİ OLMASI BEKLENİYOR

Öte yandan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Twitter hesabından yapılan uyarıda, "Akşam saatlerinden itibaren, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç) ile İzmir'in kuzeyinde (Dikili, Bergama) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. 18 Kasım Cuma günü, Kıyı Ege’de beklenen yağışların etki alanını genişleterek İzmir il geneli ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz" ifadelerine yer verildi.

FOTOĞRAF 10
İstanbul’da şiddetli lodos etkili oluyor
İstanbul'da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle denizde boyu 5 metreyi bulan dalgalar oluştu. Dalgaları seyretmek isteyen bazı vatandaşlar sahile koştu.

FOTOĞRAF 21
İstanbul dahil 39 kente sarı kodlu uyarı: Öğleden sonra kuvvetli vuracak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 17 Kasım hava durumu tahminlerini açıklandı. Yapılan son değerlendirmelere göre beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle İstanbul, Ankara, İzmir dahil 39 kente sarı kodlu uyarıda bulunuldu. İşte ülke genelinde il il hava durumu..