Karadeniz ve Marmara için fırtına uyarısı

Batı ve Doğu Karadeniz ile Marmara Denizi'nde yarın fırtına bekleniyor. Fırtınanın öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında, akşam saatlerinde ise doğusunda etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Haber Merkezi AA
Foto/arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz'de rüzgarın yarın sabah saatlerinde doğusu ile öğle saatleri genelinde bölgenin batı ve güneybatısından 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde, Doğu Karadeniz'de ise Rize, Artvin ve Trabzon kıyılarında yine 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında, akşam saatlerinde ise doğusunda etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Marmara Denizi'nde ise yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgarın batı ve güneybatı yönlerinden, 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

FOTOĞRAF 24
Düştüğü 20 metrelik vadiden kurtarılan adamdan ilginç cevap: Kendi soruşturmamı kendim yapacağım
Antalya'da gece saatlerinde geldiği 20 metrelik vadiden aşağı düşen şahıs, sabah itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 2 saat süren nefes kesen bir operasyon ile kurtarıldı. Şahsın polis ekiplerinin nasıl düştünüz sorusuna, “Kendi soruşturmamı kendim yapacağım" cevabı ise dikkat çekti.

FOTOĞRAF 7
Yerden bulutlara doğru çıktı: Ters yıldırım ilk kez bu kadar net görüntülendi
ABD'nin Kansas eyaletinde etkili olan kuvvetli fırtınanın yaşandığı esnada çok ilginç anlar yaşandı. Doğada çok nadir olarak görülen "ters yıldırım" olayı kameralara yansıdı. Ters yıldırımı kaydeden Taylor Vonfeldt bunun şimdiye kadar kameraya yakaladığı "en çılgın yıldırım çarpması" olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAF 16
Meteorolojiden yeni toz taşınımı uyarısı: Hızı 90 kilometreye kadar çıkacak
Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de etkili olan Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımına ilişkin meteorolojiden yeni bir uyarı daha geldi. .Rüzgarların kuvvetinin pazar günü 90 kilometreye kadar çıkması beklenirken, yarın akşam saatlerinden itibaren rüzgarla beraber toz taşınımının da etkisini yitireceği öngörülüyor.