Meteorolojiden bazı illere uyarı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son hava durumu tahminlerine göre, Ege Bölgesi için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Öte yandan Antalya'da 5 gün 'kuvvetli' yağış bekleniyor.

Haber Merkezi AA
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, yarın Ege Bölgesi'nde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağışların, Çanakkale, İzmir, Manisa ve Aydın çevreleri ile Balıkesir'in güneyinde kuvvetli, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri ile İzmir'in doğusu ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların çarşamba akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

5 günlük İzmir hava durumu için tıklayınız

5 günlük Manisa hava durumu için tıklayınız

5 günlük Çanakkale hava durumu için tıklayınız

5 günlük Aydın hava durumu için tıklayınız

Muğla için gök gürültülü sağanak uyarısı

Muğla'da ise yarın akşam saatlerinde beklenen gök gürültülü sağanağın, il genelinde çok kuvvetli, iç ve doğu kesimlerinde zaman zaman şiddetli olacağı, yağışların çarşamba akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

5 günlük Muğla hava durumu için tıklayınız

Antalya'da 5 gün 'kuvvetli' yağış bekleniyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine göre Antalya, yarından itibaren yağışlı sistemin etkisi altına girecek. Kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenen yağış, cumartesi gününe kadar devam edecek.

5 günlük Antalya hava durumu için tıklayınız

92 yılın aralık ayı maksimum sıcaklık ortalaması rekorunun kırıldığı, yağış rakamlarının mevsim normalleri altında kaldığı Antalya, yarından itibaren yağışlı sistemin etkisine girecek. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre kent merkezinde ve ilçelerinde yarından itibaren yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların sahil kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgarın hızının 40 ila 70 kilometreye ulaşması ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Öte yandan Burdur ve Isparta'da da yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Bölgede yağışların cumartesi gününe kadar süreceği bildirildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ