Denizli'de maden ocağında göçük meydana geldi: Bir işçi hayatını kaybetti

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, olay ile ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturmaya başlatıldığı belirtildi.

Haber Merkezi AA
Arşiv

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bir madende meydana gelen göçükte mahsur kalanların olduğu bildirildi. Karaismailler Mahallesi'nde bulunan bir maden ocağında akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle göçük oluştu.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

  • Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Göçük nedeniyle bazı işçilerin mahsur kaldığını değerlendiren ekipler arama kurtarma çalışması başlattı.

Olaya dair Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, Acıpayam ilçesi Karaismailler Mahallesi'ndeki krom madeninde 21.20 sıralarında göçük meydana geldiği anımsatıldı.

BİR ÇALIŞAN HAYATINI KAYBETTİ

Olay yerine arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

  • "Yapılan çalışmalar neticesinde Ali Rıza Kut (40) isimli çalışana ulaşılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen vatandaşımız kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meydana gelen olayda başkaca yaralanan veya vefat eden vatandaşımız bulunmamaktadır. Olay ile ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturmaya başlanmıştır. Merhum maden çalışanımıza rahmet, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına sabırlar dileriz."

Kayseri'deki maden ocağında iki kişi göçük altında kaldı

İzmir'de maden ocağındaki göçükle ilgili soruşturma başlatıldı: 45 yaralı