İsmet Uçma vefat etti

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma (66) tedavi gördüğü hastanede vefat etti. AK Parti’nin kurucu üyesi olan Uçma, kurduğu İşaret Yayınları ve Şehir Yayınları ile de yayıncılık dünyasında önemli izler bıraktı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
İsmet Uçma

AK Parti’de 24, 25, 26 ve 27. dönem milletvekilliği yapan İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, 66 yaşında bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Uçma’nın cenazesi bugün öğle vakti Marmara Üniversitesi İlahiyat Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma hayatını kaybetti

İlahiyatçı, İktisatçı, Siyaset Bilimci ve Yayıncı olan İsmet Uçma, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra aynı fakültede Kelâm Felsefe Anabilim Dalında “Kuran ve Sünnette Şefaat Kavramı” adlı çalışmasıyla yüksek lisansını, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalında “Bir Sosyal Siyaset Kurumu Olarak Ahilik” adlı çalışmasıyla doktorasını tamamladı. Uçma, 1986 yılında İşaret Yayınlarını, 2000 yılında da Şehir Yayınları’nı kurdu. AK Parti Kurucu Üyesi olan Uçma, 2011’de AK Parti İstanbul Milletvekili seçildi. Arapça ve İngilizce bilen İsmet

Uçma 1991 yılında Türkiye Yazarlar Birliğinin “Yılın Yayıncısı” ödülüne layık görüldü.

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma hayatını kaybetti