Tarih gençleri çağırıyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Pamukkale ve binlerce yıllık tarihe sahip Efes Antik Kenti 8-25 yaş arası gençleri ücretsiz ağırlamaya başladı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Arşiv

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Pamukkale ve binlerce yıllık tarihe sahip Efes Antik Kenti 8-25 yaş arası gençleri ücretsiz ağırlamaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilecekleri “Müzekart GNS” dağıtacaklarını açıklaması sonrası gençlere dört bir yandan davet yağdı. Bu çağrılarla birlikte Efes Antik Kenti, Pamukkale beyaz travertenler, antik havuzu ve Hierapolis Antik Kenti gibi dünyanın dört bir yanından yerli ve yabancının uğrak noktası olan bu güzide yerlerin yoğunluğunun da artması bekleniyor.

FOTOĞRAF 9
Gizemi çözülen 'Hades'in Cehennem Kapısı 1500 yıl sonra açıldı
Denizli'de, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin yanı başındaki Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, 2013'te ortaya çıkarılan ve antik dünyada 'ölüler ülkesine geçiş kapısı' kabul edilen Cehennem Kapısı, ziyarete açıldı.

Pamukkale’yi bir haftada 2 bin kişi ziyaret etti