Ümraniye’ye daha fazla kültür sanat

Ümraniye Belediyesi, kültür ve sanatta Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde gazete, dergi, televizyon ve internet mecralarında görev yapan kültür-sanat editörlerini kahvaltı programında bir araya getirdi. Başkan İsmet Yıldırım, ilçedeki kültür sanat faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı ve basın mensuplarının önerilerini dinledi. Şimdiye kadar kültür sanat alanında çok önemli işler yaptıklarını, fakat hala dokunulması gereken kültür ve sanat alanları olduğunu söyledi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Ümraniye Belediyesi, kültür ve sanatta Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde gazete, dergi, televizyon ve internet mecralarında görev yapan kültür-sanat editörlerini kahvaltı programında bir araya getirdi.

Ümraniye Belediyesi, kültür ve sanatta Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde gazete, dergi, televizyon ve internet mecralarında görev yapan kültür-sanat editörlerini kahvaltı programında bir araya getirdi. Başkan İsmet Yıldırım, ilçedeki kültür sanat faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı ve basın mensuplarının önerilerini dinledi. Şimdiye kadar kültür sanat alanında çok önemli işler yaptıklarını, fakat hala dokunulması gereken kültür ve sanat alanları olduğunu söyleyen Yıldırım, “Bunun için de belediyelerimize çok işler düşüyor. Bu yıl 19’uncusu düzenlenen resim, hikaye, şiir yarışmamız da önemli işlerden bir tanesi. Kültür ve sanatta konserlerle, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki ders takviyeleriyle çocuklarımızı pekiştirmiş oluyoruz” dedi.

ŞİMDİDEN DÖRT BİN ÜYE

Kahvaltı programının ardından Ümraniye Belediyesi Fazlı Aydın Millet Kütüphanesi gezildi. 500 kişilik kapasiteye sahip kütüphanenin şimdiden 4 bine yakın üyesi var. Randevulu sistemle çalışılıyor ve çeşitli saatlerde öğrencilere çay, kahve, çorba ve kurabiye ikramlarında bulunuluyor. Mevcut kitap çalışmaları ve tasnifleri devam eden kütüphane, 55 bin kitap kapasitesiyle Ümraniye’nin dışından da gençlerin ilgisini çekiyor.


Şule Yüksel Şenler Vakfı’ndan Kadın Araştırmaları İhtisas Kütüphanesi