Gündem Hükümlülerle sınıf boyadılar

Hükümlülerle sınıf boyadılar

Yaklaşık 5 bin hükümlü, dün 81 ilde bin 909 eğitim öğretim kurumunda boya badana ve elektrik tesisat işlerini yaptı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki sınıfları, hükümlülerle beraber boyadı.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
Hükümlülerle sınıf boyadılar
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk hükümlülerle birlikte badana yaptı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, denetimli serbestlik hizmetleri kapsamında Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki sınıfların hükümlülerce boyanması programına katıldı. Yelek giyip şapka takarak boyanan bir sınıfı ziyaret eden iki bakan, rulo fırçalarla sınıfın bir kısmını boyadı.

İŞ GÜÇ SAHİBİ OLUYORLAR

Adalet Bakanı Gül, iki bakanlık olarak güzel bir etkinlik kapsamında bir araya geldiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Yarıyıl tatili nedeniyle okulların boya badana, elektrik tesisat işlerinin yapılması amacıyla bir aradayız. Toplum yararına çalışma ödevi verilen hükümlülerle birlikte Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığımızın öncülüğünde güzel bir etkinlik planlandı. Bugün 81 ilde bin 909 eğitim öğretim kurumunda yaklaşık 5 bin hükümlü boya badana ve elektrik tesisat işlerini yapmakta. Cezaevinde çocuklar başta olmak üzere eğitim imkanlarını sonuna kadar onlar için destekliyoruz. Bugün burada boya badana, elektrik tesisat işlerini kimileri meslekten biliyor ama bilmeyenler de cezaevinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim ile protokol çerçevesinde öğreniyorlar. Cezaevinden çıktıktan sonra iş güç sahibi oluyor, onların eline bakan çocuklarına da ekmek götürüyor” Milli Eğitim Bakanı Selçuk da eğitimin toplum ödevi olduğu konusunda mesaj vermek için böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi. Toplum olarak el birliğiyle eğitime katkı sağlamanın temel hedef olduğunu belirten Selçuk, çok önemli bir projenin hayata geçirildiğini ifade etti.

Bakan Kasapoğlu'ndan Ankaralılara stat müjdesi: Eryaman Stadı açılıyor