Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen doğalgaz yardımı ile ilgili Cumhurbaşkanı Başkanı Erdoğan Kabine toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kış dönemi ilk grup ödemesinin bu hafta gerçekleşeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihtiyaç sahiplerine müjdeyi vermiş oldu. Doğal gaz desteği almak isteyen vatandaşlar, e-devlet üzerinden başvurusunu tamamlaması gerekiyor. Peki doğalgaz yardımı ne kadar? Nereden alınır? Başvuru şartları neler? İşte soruların cevapları.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Doğalgaz yardımı

Kasım ayı Doğal Gaz Tüketim Desteği ödeme tarihi vatandaşların gündeminde yer alırken, beklenen açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca başvurularını yapan hak sahipleri bu hafta ödemelerini alabilecekler.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğal Gaz Tüketim Desteği'nin ısıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediklerini ve tutarın yıllık 450 TL - 1.150 TL arasında değişeceğini hatırlatan Bakan Derya Yanık, "Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz.'' ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ YARDIMI NEREDEN ALINIR?

Yardımdan faydalanmak isteyenlerin e-devlet'ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra PTT'ye gidilerek faturaların ibraz edilmesi halinde ödemeler gerçekleştirilecek. Ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

• Türk vatandaşı olması,

• E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

• Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

• İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması

• Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

• Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi.

Doğalgaz faturası taksitle ödeniyor mu?