Ekonomi Kefalet sigortası ekonomiye kaldıraç etkisi yapacak

Kefalet sigortası ekonomiye kaldıraç etkisi yapacak

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, “Kefalet sigortası aslında banka teminat mektubuyla bire bir aynı özellikleri taşıyor. Yatırımcılar, kefalet senedi kullanmaları halinde bankalardaki limitleri nakit kredi limitleri olarak kullanabilirler. Kefalet sistemi ekonomiye kaldıraç etkisi yapacaktır” dedi.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
Kefalet sigortası ekonomiye kaldıraç etkisi yapacak
Ahmet Yaşar

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, “Kefalet sigortası aslında banka teminat mektubuyla bire bir aynı özellikleri taşıyor. Biz bu sistemle piyasaya yeni bir kapasite sunuyoruz. Yatırımcılar, kefalet senedi kullanmaları halinde bankalardaki limitleri nakit kredi limitleri olarak kullanabilirler. Kefalet sistemi ekonomiye kaldıraç etkisi yapacaktır” dedi.

Quick Sigorta sponsorluğunda, Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) ve Ege Sigorta Acentelerinin (ESAD) işbirliğiyle İzmir’de bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İzmir’deki panelde katılımcılara alacak sigortası, kredi kefalet sigortası, mesleki sorumluluk poliçeleri gibi konularda bilgiler verildi. Panelde Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, MAHER Holding CEO’su Levent Uluçeçen de konuşma yaptı. Uluçeçen, kredi kefalet sigortasıyla iş adamlarının nefes alacağını söyledi. Uluçeçen, “Sigorta sektöründe kefalet sigortasına kesen tek firmayız. Birçok şirket girişimde bulundu ama Quick Sigorta bunu yapan tek firma. Bu sistem geçmişten beri bankacılık sistemi gibi görünen; ama aslında sigortacılıkla ilgili olan bir proje. Zorunlu sigortayı bile zorla sattığımız ülkemizde bu sistemin satışı kolay değil. Kefalet sigortası zorunlu değil; ancak ülkemizin içinden geçtiği zor durumu göz önüne alırsak büyük bir ihtiyaç olarak görüyoruz. Bankalar krediler daralmaya geçtiler. Hal böyle olunca iş adamlarının kredi muslukları kapanıyor. Kefalet sigortasıyla kredilerde genişleme sağladık. İş adamları artık bankalardan teminat mektubu almak yerine sigorta şirketlerinden bunun yerine geçen kefalet sigortasını alacaklar” dedi.

HAVUZU BÜYÜTECEK

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, kredi kefalet sistemiyle yatırımcıların önlerinin açılacağını söyledi. Yaşar, “Kefalet sigortası aslında banka teminat mektubuyla bire bir aynı özellikleri taşıyor. İşletmelerimizin ve firmalarımızın bankalarda kredi limitleri var. Bu limitler hem gayri nakli kredi hem nakit kredi olarak ikiye ayrılıyor. İş adamlarımız teminat mektubu kullandıklarında aslında nakli kredi limitlerinde tüketmiş oluyorlar. Yatırımcılar, kefalet senedi kullanmaları halinde bankalardaki limitleri nakit kredi limitleri olarak kullanabilirler. Böylece de yatırım yapmaya devam edebilirler. Kefalet sistemi ekonomiye kaldıraç etkisi yapacaktır. Yeni ekonomi programına baktığımız zaman hükümetin hedeflerinden birisi banka dışı finans alanının büyümesi. Biz kefaret sistemini piyasaya sokarak banka dışı finans alanın büyümesi için adım atmış oluyoruz” diye konuştu.

İlave istihdam formülü