Gündem Kemal Kılıçdaroğluna şehit cenazesinde saldırı

Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu, saldırının ardından güvenli bir evde tutuldu, kalabalığın yatışmasının ardından zırhlı bir araçla bölgeden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Emniyet birimleri saldırıya karışan isimlerden 6'sının isimlerini belirleyerek yakalanmaları için çalışma başlattı. Mahalle Muhtarı Halil Kökmen, yaşanan olayla ilişkin DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Saldırıyı düzenleyenler buranın halkı. Terör örgütüne tepkili olan mahalle halkı, Kılıçdaroğlu'nu görünce sinirlendi." dedi.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak DHA
Son dakika: ​Kılıçdaroğluna şehit cenazesinde saldırı - Kılıçdaroğluna Çubukta saldırı
Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğradı an.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı. CHP liderinin durumun iyi olduğu öğrenildi.

Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na saldırı!
OYNAT 00:58
Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na saldırı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı. CHP liderinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda güvenlik ekibi sevk edilirken, Kılıçdaroğlu'nun güvenli bir eve alındığı kaydedildi.

Hakkari’de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde olaylar çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun yumruk yediği an.
Kılıçdaroğlu'nun yumruk yediği an.

Şehit cenazesinde saldırıya uğradı

Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan Kemal Kılıçdaroğlu, törendeki vatandaşların saldırısına uğradı.

Önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, ardından yaşanan arbedede kendisine saldırdı.

Kılıçdaroğlu kalabalağın arasında kaldı.
Kılıçdaroğlu kalabalağın arasında kaldı.

Kılıçdaroğlu'nun güvenli bir eve alındığı, durumunun iyi olduğu kaydedildi. Öfkeli grubun bölgedeki bazı araçları da taşladığı, Kılıçdaroğlu'nun içinde tutulduğu evin önünde 'PKK dışarı' sloganlarının atıldığı kaydedildi.

Saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu güvenli bir eve alındı
OYNAT 01:00
Saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu güvenli bir eve alındı
Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazeye katılan vatandaşların saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu, güvenlik için bir eve alındı. Kalabalık Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve girmeye çalışırken, polis ve askerler vatandaşlara engel olmaya çalıştı.

CHP Lideri'nin bulunduğu evden çıkarılması için bölgeye zırhlı araç sevk edildiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun tutulduğu ev.
Kılıçdaroğlu'nun tutulduğu ev.

Kılıçdaroğlu'nun durumu iyi

Saldırı sırasında Kılıçdaroğlu'nun yanında olan CHP'li Levent Gök, saldırıya ilişkin, ''Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır'' dedi.

Ankara Valiliği'nden açıklama

Öte yandan saldırıyla ilgili Ankara Valiliği de sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Saldırı anından bir görüntü.
AA
Saldırı anından bir görüntü.

Açıklamada, "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" bilgisine yer verildi.

Kılıçdaroğlu'na saldırıdan bir an.
AA
Kılıçdaroğlu'na saldırıdan bir an.

Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.

"Yumruk atan, sebze-meyve yetiştiricisi"

Saldırının ardından şehit Sözleşmeli Er Kırıkçı'nın cenazesi toprağa verilirken, mahallede güvenlik önlemleri devam etti. Özel hareket, jandarma, çevik kuvvet ekipleri, mahallede bekleyişlerini sürdürdü.

Mahalle Muhtarı Halil Kökmen, yaşanan olayla ilişkin DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Saldırıyı düzenleyenler buranın halkı. Terör örgütüne tepkili olan mahalle halkı, Kılıçdaroğlu'nu görünce sinirlendi. Kendilerinin doğal bir tepkisi. Saldırıya karışanlar ve tepki gösterenlerin hepsi Akkuzulu Mahallesi'nde yaşıyor. Yumruk atan O.S., burada meyve sebze yetiştiricisidir ve emeklidir" dedi.

Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu'nun tutulduğu eve geldi

İçişleri Bakanı Soylu da "Soruşturma başlatıldı, olayın takipçisiyim sağduyulu olmalıyız" ifadesini kullandı.

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu evin önüne geldiği öğrenildi.

Bölgeye sevk edilen TOMA ve güvenlik araçları.
DHA
Bölgeye sevk edilen TOMA ve güvenlik araçları.

Zırhlı araçla evden çıkarıldı

Akar, burada öncelikle evin önünde bulunan kalabalığın sakinleşmesine yönelik kısa bir konuşma yaptı, ardından Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve girdi.

Akar'dan vatandaşlara sükunet çağrısı
OYNAT 01:51
Akar'dan vatandaşlara sükunet çağrısı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu'nun güvenli bir eve alındığı kaydedildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve geldi. Akar, çevrede toplanan vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çubuk ilçesinde güvenlik amacıyla tutulduğu evden zırhlı araçla çıkarıldı.

Kılıçdaroğlu'nun makam arabası da taşlandı.
AA
Kılıçdaroğlu'nun makam arabası da taşlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

AK Parti'den kınama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de saldırının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Çelik, "Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkarılacak ve gereken yasal işlem yapılacaktır" ifadesini kullandı.

Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edildi.
Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edildi.

Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkarılacak ve gereken yasal işlem yapılacaktır.

Kılıçdaroğlu zırhlı araçla evden ayrıldı.
Kılıçdaroğlu zırhlı araçla evden ayrıldı.

Öte yandan Savcılığın, terör ve organize provokasyon soruşturması başlattığı, öncelikle provokasyona karışan 6 saldırganın kimlik bilgilerinin belirlendiği, bununla ilgili gözaltı işlemlerine de başlanacağı öğrenildi.

Bu kişilerin sicillerine, telefon kayıtlarına ve benzer iletişim bilgilerine bakılacak ve yaşananların 'organize' boyutuna dair sıkı bir araştırma yapılacak.