Gündem Kırmızı listedeydi

Kırmızı listedeydi

İçişleri Bakanlığı’nın Terörden Arananlar Listesinde kırmızı kategoride bulunan MLKP’li ‘Baran Serhat’ kod adlı terörist Bayram Namaz’ın Suriye’de öldürüldüğü öne sürüldü.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
Kırmızı listedeydi
Bayram Namaz

İddiaya göre MLKP’nin sözde Merkez Komite üyesi olan Bayram Namaz, aracına konulan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu öldü. Terör örgütünün yayın organlarında teröristin ÖSO tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

4 milyon TL ödülle aranan teröristin akıbeti hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. 2006’da “terör örgütüne liderlik etmek” suçlaması ile hapis cezasına çarptırılan MLKP’li Namaz, 2014’te cezaevinden çıkarak Suriye’nin kuzeyindeki PKK/YPG saflarına katılmıştı.

Katliam kutlaması

O da saydığı parayı hatırlamadı

O da saydığı parayı hatırlamadı

İBB Başkanı İmamoğlu, verdiği vaatleri “Hatırlamıyorum” diyerek geçiştirmişti. Dün de para sayma skandalıyla ilgili olarak savcılığa ifade veren İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, saydığı paraları hatırlamadığını söyledi.
Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatıyor

Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatıyor

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’nin dört bir yanında törenler vardı. Çanakkale Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıktığımızda yedi düvel üzerimize gelse yıkılmayacağımızın ispatı olan Çanakkale ruhu, yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek” dedi. Akşam da 4. Kolordu Komutanlığı'nda askerlerle iftarda bir araya gelen Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin sıcak mesajlar verdi: Can çekişen kiralık katil sürülerinin yeniden palazlanmasına izin vermeyeceğiz. Irak hududumuzun güvenliğini bu yaz itibarıyla komple garanti altına alacak, Suriye'de yarım kalan işimizi de mutlaka tamamlayacağız.

30 bin yaralı acil tahliye bekliyor

30 bin yaralı acil tahliye bekliyor

7 Ekim’den bu yana Gazze’de 30 binin üzerinde sivili katleden İsrail güçlerinin sağlık merkezlerini de hedef alması sonucu birçok hastane kullanılamaz halde. İnsani krizin gölgesinde 30 binden fazla yaralı, acil tedavi için Gazze dışına çıkarılmayı bekliyor. Acil müdahale gerekenler arasında 10 binin üzerinde kanser hastası da bulunuyor. Tahliye bekleyenlerden Tala Al Madhoun, “Yeniden görmek istiyorum” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde gelenek bozulmadı

Boğaziçi Üniversitesi'nde gelenek bozulmadı

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde 9.'su gerçekleştirilen "Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı", bu yıl da büyük bir ilgi ve katılımla gerçekleşti. İftar etkinliği, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde üç binden fazla kişinin katılımıyla düzenlendi.

Gökhan Zan hâlâ aday

Gökhan Zan hâlâ aday

TİP, artan CHP baskıları sonrası Hatay adayı Gökhan Zan'a desteğini geri çekti. Resmi olarak hâlâ aday olan Gökhan Zan, tehdit ve şantaj iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Hedefinden ve mücadelesinden sapmadığını kaydeden Zan, 'Devam' mesajı verdi.
Konser ve reklama 1 yılda 3 milyar TL

Konser ve reklama 1 yılda 3 milyar TL

İBB, 2023 yılı denetim raporuna göre geçen yıl muhtelif konser, etkinlik ve reklama 3 milyar 70 milyon TL harcadı. Raporda, İBB iştiraklerinin kazandığı ihaleleri taşere etmesi nedeniyle fazladan 380 milyon lira ödeme yapıldığı belirlendi.
30 bin konut daha teslim ediliyor

30 bin konut daha teslim ediliyor

6 Şubat’ta meydana gelen depremin hemen ardından başlayan konut seferberliğinde 30 bin konut daha bugün hak sahiplerine teslim edilecek.
Emeklilikte taban aylığa yaş kriteri

Emeklilikte taban aylığa yaş kriteri

İş Kanunu’nda yapılacak değişiklikler kapsamında taban aylıkta emeklilik yaşı esas alınacak. Örneğin, 59 yaşında emekli olan bir vatandaşın maaşı en düşük 17 bin lira olacak. Kök aylıklarda yapılacak düzenlemeyle de emekli aylıkları arasındaki makas farkı ortadan kalkacak.
Seyahat süresi 8 dakikaya inecek: Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı açılıyor

Seyahat süresi 8 dakikaya inecek: Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı açılıyor

Bugün açılacak Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile iki nokta arasındaki ulaşım 8 dakikaya düşecek.
Irak ile 25 maddelik mutabakat

Irak ile 25 maddelik mutabakat

Irak’ın kuzeyindeki PKK terörünü bitirme konusunda anlaşan Türkiye ve Irak atılacak adımlara odaklandı. Önümüzdeki günlerde de Bağdat’tan Ankara’ya bir heyet geliyor. PKK’nın bölgeden nasıl çıkarılacağının planlanacağı toplantıda Türkiye ile Irak arasında en az 25 maddelik bir mutabakat zaptı hazırlanacağı belirtiliyor.
ABD’den teröriste çelenk

ABD’den teröriste çelenk

ABD’li subaylar geçen sene Irak’ın Süleymaniye kentinde düşen iki helikopterde ölen 9 PKK’lı için düzenlenen anma törenine katıldı. ABD’liler Suriye’nin Kamışlı kentindeki törende çelenk de bıraktı.
Çocuklar Filistin’i okuyor

Çocuklar Filistin’i okuyor

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail katliamları nedeniyle Filistin kitaplarına ilgi arttı. Yayınevleri, çocuklara Kudüs'ü ve Filistin’i anlatmak için son 4 ayda birçok yeni kitap bastı.