Ekonomi Komisyondan geçti iPhoneun fiyatı 16 bin TLyi aşabilir

Komisyondan geçti: iPhone'un fiyatı 16 bin TL'yi aşabilir

Cep telefonlarından alınan özel tüketim vergisi oranlarını yüzde 50'ye kadar artırmaya imkan tanıyan düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Düzenlemenin Meclis'ten geçmesi ve ÖTV'de de yüzde 50 artış olması halinde Iphone XS Max'in fiyatı 16 bin TL'yi aşmış olacak.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Diğer
Komisyondan geçti: iPhoneun fiyatı 16 bin TLyi aşabilir
Yüzde 25 ÖTV ile satılan Iphone XS Max'in Türkiye liste fiyatı 14 bin TL civarında.

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

BAYRAM İKRAMİYESİ ALAN ENGELLİNİN EVDE BAKIM AYLIĞI KESİLMEYECEK

Komisyonda kabul edilen teklife göre, engellilere "evde bakım hizmeti desteği" için "hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının 2/3'ünden az olması şartı" kapsamında yapılan hesaplamaya bayram ikramiyeleri dahil edilmeyecek.

  • Bayram ikramiyeleri dahil edilerek yapılan hesaplama sonucunda evde bakım hizmeti desteği kesilen engellilere bu hizmet yeniden sağlanmaya başlanacak; ödenmeyen yardım tutarları da defaten kendilerine ödenecek.

YENİ İŞÇİ ALAN İŞVERENE 3 AY DESTEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, geri kazanım katılım payının beyan ve ödeme sürelerini kanuni süresinden itibaren bir ayı geçmeyecek şekilde yeniden belirlemeye yetkili olacak. Geri kazanım katılım payı beyannamelerinin verilme sürelerini; kapsama girenlerin sektörleri, gayrisafi iş hasıladan, istihdam edilen işçi sayılarını dikkate alarak il ve ilçe sınırları itibarıyla ayrı ayrı ya da birlikte aylık, üç aylık ya da altı aylık dönemler halinde tespit etmeye; beyannamelerin şekil, içerik ve eklerini belirlemeye, beyannamelerin elektronik ortamda gönderilmesine zorunluluk getirmeye, bu beyannamelerin yetki verilmiş gerçek ya da tüzel kişiler aracı kılınarak gönderilmesi hususunda izin vermeye, bu kişileri aracı kılmaya ya da zorunlu tutmaya ve uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirlemeye, Bakanlığın görüşünü alarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkili olacak.

CUMHURBAŞKANI YETKİLİ OLACAK

Teklife göre, cep telefonları ile diğer alıcısı bulunan verici portatif (cellular) telsiz telefon cihazlarının, özel tüketim vergisi oranlarını indirmeye, yüzde 50'ye kadar artırmaya ve oranlara esas özel tüketim vergisi matrahlarının alt ve üst sınırlarını dörtte birine kadar indirmeye, dört katına kadar artırmaya Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

Yüzde 50 ÖTV sonrası Iphone fiyatları.
Yüzde 50 ÖTV sonrası Iphone fiyatları.

ÖTV YÜZDE 50 OLURSA FİYATI 16 BİN TL'Yİ AŞACAK

Cep telefonları ile diğer alıcısı bulunan verici portatif (cellular) telsiz telefon cihazlarının vergi oranlarının belirlenmesinde özel tüketim vergisi matrahları esas alınarak yeniden düzenleniyor. ÖTV matrahı bin 200 TL'yi aşmayanlar, ÖTV matrahı bin 200 TL'yi aşıp, 2 bin 400 TL'yi aşmayanların vergi oranı yüzde 25 olacak. Cep telefolanlarında ÖTV'nin yüzde 50'yi çıkarılmasıyla birlikte Türkiye'de 14 bin TL'ye satılan Iphone XS Max'in fiyatı 16 bin TL'yi aşacak.

KİTAPTA KDV ORANI SIFIRLANACAK

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu hükümlerine göre poşetlenerek satılanlar hariç olmak üzere, basılı kitap ve süreli yayınlardaki KDV oranı sıfırlanacak. İstisna had sınırı ise bu istisnanın uygulanmasında geçerli olmayacak.

ÇİFTÇİNİN KREDİ BORCU YAPILANDIRILIYOR

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan tarımsal kredi alacaklarından, 31 Aralık 2018 itibarıyla borçları takibe düşenler ile borçları çeşitli afetler nedeniyle ertelenenler, tarımsal kredi borçlarını yapılandırabilecek.

s-400 Ekim ayında hazır

Ons altın 10 ayın zirvesini gördü

Sahibinden.com'a rekor teklif: Türkiye'nin en büyük satışı olabilir

Bugün Ankaraya geliyorlar: Masada üç kritik başlık var

Bugün Ankara'ya geliyorlar: Masada üç kritik başlık var

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'nden bir heyet bugün Ankara'ya geliyor. Heyeti, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler kabul edecekken, yapılacak görüşmelerde üç önemli başlık masaya yatırılacak.
Kırmızı bültenle aranıyorlardı: İstanbulda yakalandılar

Kırmızı bültenle aranıyorlardı: İstanbul'da yakalandılar

İnterpol Kırmızı Bülteniyle “Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık” suçundan uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve “Dolandırıcılık” suçundan uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov İstanbul'da düzenlenen “MAHZEN-23” operasyonuyla yakalandı.
İstanbul ilk hafta farkı görecek

İstanbul ilk hafta farkı görecek

İBB Başkan adayı Murat Kurum, ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını açıkladı. Bir yılda 40 kilometre metro ve 60 bin konut sözü veren Kurum, “İstanbullular birinci günden itibaren gerçek belediyeciliği hissedecek. Millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan bir yönetimin geldiğini ilk haftadan itibaren günlük yaşamlarında görecekler” dedi.
'Zibidi'ye suç duyurusu: Özel'e tepkiler çığ gibi

'Zibidi'ye suç duyurusu: Özel'e tepkiler çığ gibi

“Gençler darbe yapsın teslim olurum” diyen CHP lideri Özgür Özel’in bu kez 15 Temmuz’da sokağa çıkanları “zibidi” olarak nitelemesine tepki çığ gibi. Darbecilerin şehit ettiği Türkan Türkmen Tekin’in eşi Ramazan Tekin, “Zibidi kelimesini ona iade ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşları temmuzda masada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşları temmuzda masada

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hayat pahalılığından en fazla etkilenen emekliler için temmuz ayını işaret etti. Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmemek için attıkları adımları anlatan Erdoğan, yapamayacakları işleri asla söylemediklerini vurguladı. Erdoğan, "Temmuz ayında, ilk 6 aylık enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız" dedi.

Vakit bitmeden yanlıştan dönün

Vakit bitmeden yanlıştan dönün

Yeniden Refah Partisi Kurucu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Yücel Mollaismailoğlu, parti genel merkezini Cumhur İttifakı'na destek açıklaması yapmaya çağırdı: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminde Cumhur İttifakında yer almak Milli Görüş için hayati önemdedir. Vakit bitmeden bu yanlıştan vazgeçilerek Cumhur İttifakı'na destek açıklanmalıdır. Yoksa Türkiye siyasetine ikinci bir Saadet Partisi'nin kazandırılması kaçınılmazdır."
Şükrü Genç'ten Özgür Özel'e yanıt: CHP adayını çeksin

Şükrü Genç'ten Özgür Özel'e yanıt: CHP adayını çeksin

Sarıyer’de bağımsız aday olan mevcut belediye başkanı Şükrü Genç, kendisine ‘Adaylıktan çekil’ çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap verdi: Saha çalışmaları ve anketlere göre öndeyim. CHP kendi adayını çeksin.
Kuleler bağışsa makbuz nerede?

Kuleler bağışsa makbuz nerede?

Para kuleleri soruşturması sürüyor. CHP il binasının satın alınma sürecinde çekildiği belirlenen para sayma görüntüleriyle ilgili Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Turgay Özcan şüpheli sıfatıyla ifade verdi.
Gazze'deki gönüllü Türk cerrahtan çağrı: Ya siz de gelin ya ilaç gönderin

Gazze'deki gönüllü Türk cerrahtan çağrı: Ya siz de gelin ya ilaç gönderin

Diyarbakır'dan Gazze'ye gönüllü giden Türk cerrah Taner Kamacı'dan meslektaşlarına çağrı: Gelebilme imkanı olan uzman hekimler buraya gelip hizmet etmeye, gelemeyenler tıbbi malzeme toplayıp göndermeye çalışsın.
Kızıma anlatamam deyip istifa etti

Kızıma anlatamam deyip istifa etti

ABD’li Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Annelle Sheline, yönetimin Gazze politikasına ve İsrail’e silah göndermesine tepki göstererek istifa etti. Sheline istifayla ilgili açıklamasında, “Küçük bir kızım var. İleride bir gün bu konuyu öğrenirse ve Dışişleri’nde çalıştığım için bana bunu sorarsa ona elimden geleni yaptığımı söyleyebilmek istiyorum” dedi.
Seca'yı rahat bırakın artık

Seca'yı rahat bırakın artık

Cibaliye Mülteci Kampı’nda yaşayan 4 yaşındaki Seca Cüneyd’in yüzü ve vücudunun büyü kısmı İsrail bombardımanında yandı. Acılar içerisinde yaşama mücadelesi veren minik Seca, tedavi gördüğü Şifa Hastanesi’nde ikinci kez saldırıya uğradı. Aile yanık tedavisi gören Seca’yı şimdi de Aksa Şehitleri Hastanesi’ne nakletmek zorunda kaldı.
Elektrikli otoda ilk beşe doğru

Elektrikli otoda ilk beşe doğru

Türkiye, ocak-şubat dönemindeki 8 bin 255 "tam elektrikli" otomobil satışıyla İtalya, İspanya, Avusturya, Danimarka ve Finlandiya gibi AB ülkelerini geçerek 6'ncı sırada yer aldı. Türkiye'de şubat sonu itibarıyla dizel otomobilden daha fazla hibrit otomobil satışı gerçekleştirildi.
Yavaş CHP'nin kölesi oldu

Yavaş CHP'nin kölesi oldu

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'e ağır ifadelerle yüklendi. Yavaş için 'CHP'nin ev kölesi oldu' ifadelerini kullanan Akşener, İmamoğlu'na da "İYİ Parti'ye hainlik etti" dedi. Akşener, Özgür Özel'e ise böyle seslendi: Vıcık vıcık riyakarlıkla abla deme...