Dünya Linwood kahramanı

Linwood kahramanı

7 kişinin hayatını kaybettiği Linwood Camisi’nde bu sayının artmasını Afganistan göçmeni Abdül Aziz önledi. 48 yaşındaki Aziz, terörist Brenton Tarrant’a karşı koyarak namaz kılınan bölüme girmesini engelledi ve camiden uzaklaştırdı.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
Linwood kahramanı
Afganistan göçmeni Abdül Aziz

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısında şehit sayısı 50'ye yükselirken, yaşanan kahramanlık hikayeleri de birbir ortaya çıkıyor.

Saldırı sırasında Linwood Camisi'nde dışarı çıkıp teröriste karşı koyan ve onu camiden uzaklaştıran cemaatten Abdül Aziz, onlarca kişinin hayatını kurtardı. Avustralya kamu yayıncılık kurumu ABC'nin internet sitesinde yer alan habere göre, çocukken Afganistan'tan göç eden, 25 yıldan uzun süredir Avustralya'da yaşadıktan sonra birkaç yıl önce Yeni Zelanda'ya yerleşen 48 yaşındaki Abdül Aziz, terörist Brenton Tarrant'a silahsız karşı koyarak onun namaz kılınan bölüme girmesini engelledi.

Aziz, ardından aracına dönen saldırganı park yerinde oyalayarak camiden ayrılmaya zorladı. Nur Camisi'nde 42 kişiyi katlettikten sonra arabasıyla 5 kilometre ötedeki Linwood Camisi'ne gelen ve burada da 7 kişiyi öldüren caniye kahramanca karşı koyan Aziz, daha fazla can kaybı yaşanmasını önledi.

Haberde, Aziz, cani ile yüzleştiğinde herhangi bir korku duymadığını, adeta otomatik pilota bağlanmış gibi hareket ettiğini söyledi. Aziz, sağ kaldığına şaşırıp şaşırmadığı sorusunu da "Takdiriilahi. Demek ki Allah ölüm vaktimizin gelmediğini düşünmüş" diye yanıt verdi.

Acılarını paylaştılar

AB’deki ırkçılar silahlanıyor