Dünya Münbiç saldırısında bir Suudi diplomat öldü

Münbiç saldırısında bir Suudi diplomat öldü

Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç'te meydana gelen patlamada Tamer el Şaban adındaki bir Suudi diplomatın da öldüğü ortaya çıktı. DEAŞ'ın üstlendiği terör saldırısında 4 Amerikan askeri hayatını kaybetmişti.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
​Münbiç saldırısında bir Suudi diplomat öldü​
ARŞİV

Suriye'nin Münbiç kent merkezinde bugün meydana gelen bombalı saldırıda ölenler arasında bir Suudi vatandaşı diplomatın da olduğu öğrenildi.

Suriyeli kaynaklar, diplomatın isminin Tamer el Şaban olduğunu duyurdu.

Suudi Arabistan bir süredir Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/PYD'yi (Suriye Demokratik Güçleri) adı altında desteklemekle gündeme geliyordu.

5 Amerikan askerleri öldü

ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Sean Ryan, DEAŞ'ın üstlendiği Suriye'nin Münbiç ilçesindeki patlamada ABD askerlerinin öldüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıda 5 ABD askerinin öldüğünü doğrulamıştı. Erdoğan ayrıca, "Münbiç'teki saldırı Trump'ın çekilme kararını etkilemek için yapılmış olabilir. Ben bu konunun Trump'ın kararını etkilemeyeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Münbiç'teki patlama sonrası olay yerinden görüntüler
OYNAT 00:50
Münbiç'teki patlama sonrası olay yerinden görüntüler
Münbiç şehir merkezinde bulunan Kasr El-Umara adlı restoranda saat 14.00 sularında büyük çaplı bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası, bölgenin durumu görüntülendi.