2022 1. dönem AÖL sınavları ne zaman bitecek?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2022 AÖL sınavları öğrencilerin takibinde yer alan konular arasında. AÖL yani açık öğretim lise sınavları 9 Aralık saat 09:30 itibariyle başladı. 2022 1. dönem AÖL sınavları çevrimiçi olarak yapılıyor. 2022 AÖL sınavları ne zaman, saat kaçta bitecek? İşte, AÖL online sınav giriş ekranı...

Haber Merkezi Yeni Şafak
MEB AÖL Sınavları Ne Zaman?

2022 Açıköğretim Lise (AÖL) sınavları başladı. Lise eğitimine açıktan devam eden öğrenciler, AÖL sınavlarını online olarak tanımlanan sürede tamamlayabilecekler. Peki, 2022 AÖL sınavları ne zaman, saat kaçta, ne zaman bitiyor? İşte, AÖL 1. dönem sınav tarihleri ve sınav giriş ekranı

AÖL 1. dönem sınavlarının bugün başlamasıyla birlikte, sınavın online olup olmayacağı ve ne zamana kadar süreceği sorgulanmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan AÖL sınav takvimi sonrasında, 1. dönem sınavlarının nasıl uygulanacağı belli oldu.

AÖL sınavı saat kaçta?

22 Ağustos-14 Ekim 2022 tarihleri arasında ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini yaptıran öğrencilerin 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı birinci dönem sınavları; 9 Aralık 2022 tarihi saat 09.30 ile 20 Aralık 2022 tarihi saat 23:59 arasında çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.

AÖL ONLİNE SINAV GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL sınav süresi ne kadar, kaç dakika?

Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaparak online (çevrim içi) sınav uygulamasına katılacaklar. Ceza ve infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlü adaylar için 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Sınavları için online (çevrim içi) sınav sistemi 25.11.2022 (saat 09.30’dan) - 20.12.2022 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında açılacak.

  • Online (çevrim içi) sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacaktır.

Öğrenciler, sınav süresi içinde kendilerine atanan derslerden sınava katılabilecekler ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebileceklerdir. Online (çevrim içi) sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erdirilecek.

Seçilen derse ait sınav, “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında “Kaydet ve İlerle” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu yerine “Sınavı Bitir” butonu olacaktır. Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır.

AÖL mezun şartı nedir?

  • MEB, AÖL öğrencilerinin mezun olması için bazı şartlar sunuyor;
  • -18 yaşını doldurmayan adaylar en az 8, 18 yaşını dolduran kişiler için ise en az 5 dönem ders almak zorunda,
  • -Kazanılan toplam kredinin 170 olması,
  • -Müfredat tarafından belirlenen ortak derslerin başarıyla tamamlanması,
  • -Dil ve Anlatım dersinden başarılı olunması,
  • -En az 1 dönem açık öğretim sınavına girilmesi.

Yarıyıl tatili ne zaman başlayacak?