AÖL 1. dönem sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınavları 9 Aralık saat 09:30 itibariyle başladı. 2022 1. dönem AÖL sınavları online olarak 20 Aralık’a kadar gerçekleştirilecek. Sınavlara katılım sağlayan adaylar da oturumların ardından şimdiden sonuçlara odaklandı. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB açık öğretim lise sınav sonuçları sorgulama ekranı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
AÖL sonuç sorgulama ekranı

Açıköğretim Kurumları 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Sınavları için online (çevrim içi) sınav sistemi 09.12.2022 (saat 09.30’dan) - 20.12.2022 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında açılacaktır. Açık Lise 1. dönem sınavları açıklanma tarihi. AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Daha önce yapılan sınavın sonuçları 10 gün içerisinde paylaşılmıştı. AÖL 1. dönem sınav sonuçlarının Aralık ayı içinde ilan edilmesi bekleniyor. Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

AÖL sınavı puanı nasıl hesaplanır?

1. Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

3. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

4. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

5. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

Yarıyıl tatili ne zaman başlayacak?