2023 Asgari ücret ne kadar, kaç TL olur? Asgari ücret ile ilgili tahminler

Asgari ücret zammı için heyecanlı bekleyiş sürerken tespit komisyonu bugün 3. toplantısını gerçekleştiriyor. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği 2023 asgari ücret zammı, yeni yıl öncesinde belli olacak. Uzman isimlerden asgari ücret zammına ilişkin tahminler geliyor. 2023 yılı asgari ücret tutarı ne kadar olur? Asgari ücret yüzde 50 zam yapılacak mı? 2023 asgari ücret 7 bin TL olacak mı? İşye yeni yılda uygulanacak asgari ücret zammına ilişkin tahminler...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Asgari ücret 2023

Yeni asgari ücret için heyecanlı bekleyiş Ocak ayında milyonlarca kişinin maaşı değişecek. Güzel bir rakam bekleyen çalışanlar "Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?" sorusunu yöneltiyor.

2023 ASGARİ ÜCRET TOPLANTILARI NE ZAMAN YAPILDI?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere ilk toplantısını 7 Aralık , ikinci toplantıyı 14 Aralık'ta gerçekleştirildi. 20 Aralık 2022 tarihinde ise komisyon 3. kez toplandı.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 3. TOPLANTISI BAŞLADI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında 3. toplantısı bugün gerçekleşiyor. Komisyon işçi, işveren ve hükümetten 5'er kişilik yetkilerle beraber 15 kişiden oluşuyor.

Asgari ücret belirlenirken başta enflasyon olmak üzere geçim üzerindeki tüm rakamlar masaya yatırılacak. TÜİK verileri, Bakanlığın anketi, TÜRK-İŞ'in ve TİSK'in teklifi ile beraber uzlaşma aranacak.

TÜRKİYE SAAT 16:30'A KİLİTLENDİ

Asgari ücret 3. toplantısı saat 14:00'de başladı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirilecek. Saat 16:30 civarında taraflardan açıklama gelmesi bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET BUGÜN AÇIKLANIR MI?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrası işçi kesiminini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen TİSK ve hakem olarak masada yer alan hükümet yetkileri arasında bir uzlaşma çıkması durumda rakam Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak.

Başkan Erdoğan'ın yeni asgari ücreti onaylaması durumunda bugün akşam saatlerinde açıklaması bekleniyor.

TOPLANTI SONRASI TÜRK-İŞ VE TİSK'TEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı sonrası TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, "Nihai rakamı belirlemek için yeniden toplanacağız. İşveren desteği için talebimizi yineledik" açıklamasında bulunurken, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ise "Üçüncü toplantı için tarih belirlemedik. Herhangi bir rakam konuşulmadı. TÜİK'ten istediğimiz rakamların bir kısmı geldi, bir kısmı gelmedi." ifadesini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gerçekleştirilecek üç toplantının ardından 2023 asgari ücret zammı belli olacak. Asgari ücret zammının aralık ayının son haftası itibariyle açıklanması bekleniyor.

2023 ASGARİ ÜCRET MİKTARI NE KADAR OLACAK?

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret görüşmelerinde 7 bin 785 liranın "kırmızı" çizgi olduğunu açıkladı. Atalay, "7 bin 785 liranın altındaki bir rakamı kabul etmemiz sıfır, kırmızı çizgimiz. Bu miktarın üzerine çıkmamız lazım." ifadelerini kullandı.

2022 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

2022 yılı için asgari ücret kümülatif olarak yüzde 95 arttı. Net ücret 5 bin 500 lira.

TÜİK Kasım ayı enflasyon oranı açıklandı! İşte 5 aylık enflasyon farkı

DİSK, asgari ücret talebini açıkladı