Bakırköy-Kirazlı metro hattı ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ilk ray kaynağının yapıldığı Bakırköy-Kirazlı metro hattı projesinde toplam ilerleme oranının yüzde 78’e ulaştığını belirterek, hattın 2023 yılı ikinci yarısında hizmete alınacağını bildirdi. Peki Bakırköy-Kirazlı metro hattı istasyonları nereden geçiyor? İşte detaylar.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bakırköy-Kirazlı metro hattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy sahilde gerçekleştirilen Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar (Kirazlı) metro hattı ilk ray kaynağı töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi demeden, topyekun hizmet anlayışıyla yatırımın, istihdamın, üretimin, turizmin, ticaretin altyapısını inşa etmeye devam ettiklerini söyledi.

Türkiye genelinde 5 bine yakın şantiyelerinde, 700 bine yakın çalışanla yarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak yatırımları bir bir inşa ettiklerini ifade eden Karaismailoğlu, bütün dünyanın krizlerle boğuşurken, Türkiye'nin yatırımları artırarak devam ettiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Kirazlı Metro projesinin ilk ray kaynağı törenini gerçekleştirerek çok önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını bildirdi.

Bakırköy-Kirazlı metro hattı ne zaman açılacak?

Çalışmalarına hızla devam ettiklerini ve proje genelinde toplam ilerleme oranının yüzde 78'e ulaştığını aktaran Karaismailoğlu, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki vatandaşlarımıza daha konforlu ve güvenli bir ulaşım alternatifi sağlayacak olan bu metro hattını bir an önce bitirmek adına çalışmalarımıza 7 gün 24 saat esasına göre tüm mühendislik gereklerini yerine getirerek devam ediyoruz. Hattımızı 2023 yılı ikinci yarısında hizmete alacağız." dedi.

Mühendislik açısından en zorlu koşullarda çok yoğun nüfusun yaşadığı ilçelerde çalışmalarına rağmen çevreyi koruyarak tünel kazılarının tamamını, betonarme imalatlarının da büyük bir kısmını tamamladıklarını belirten Karaismailoğlu, "Tünel kazılarımızı bitirdiğimiz 7 Mayıs'ta da sizlerle bir araya gelmiş, çalışmalarımızı paylaşmıştık. O günden bugüne büyük gelişmelere imza attık." dedi.

Bakırköy-Kirazlı metro hattı istasyonları nereden geçiyor?

7 istasyonu bulunan Bakırköy-Kirazlı metro hattının 8,4 kilometre uzunluğunda olduğunu aktaran Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu istasyonlar; Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarıdır. Saatte 80 kilometre hızla günde 1 milyon yolcu, bu hattımız ile seyahat edebilecek.

Hattın işletmeye alınması ile Kayaşehir-Bakırköy sahil arası seyahat süresi 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-İncirli arası seyahat süresi 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arası seyahat süresi 27 dakika, Başakşehir Metrokent-Bakırköy Özgürlük Meydanı arası seyahat süresi 30 dakika olacak.

Bakırköy-Bağcılar Kirazlı metro hattımızın 25 yıllık projeksiyondaki ekonomik kazancı ise kara yolu bakım ve işletme kazancı 536 milyon dolar, trafik kazalarını engellemesinden dolayı kaza kazancı 16,1 milyon dolar, zaman kazancı 690 milyon dolar olmak üzere toplam 1,2 milyar dolar olacaktır." Karaismailoğlu, sadece bu ekonomik kazancın dahi gerçek anlamda kimin İstanbul için çalıştığının en güzel göstergesi olduğunu, milletin zaten "suyu getirenle, testiyi kıranı" gayet iyi bildiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı sağlık teknikeri alımı kontenjanları, KPSS atanma puanı nedir?

Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 işçi ve sözleşmeli personel alımı yapıyor! İşte başvuru tarihi ve şartları