Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı dizisinde Kanuni Sultan Süleyman'ı kim oynuyor?

TRT1'de geçtiğimiz yıl yayın hayatına başlayan "Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı" dizisinin devamı niteliğinde yeni bir proje geliyor. Başrolünü Tolgahan Sayışman'ın üstlendiği "Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı" dizisi ilk bölümü yayınlandı. 1. bölümü yayınlanan Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı dizisinde Kanuni Sultan Süleyman'ın olması seyircileri heyecanlandırdı. Barbaros Hayreddin'in Kanuni Sultan Süleyman ile karşılaşmasına yer verilen ilk bölümünü izleyen izleyiciler Kanuni Sultan Süleyman'ı hangi oyuncunun oynadığını merak ediyor. Peki, Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı dizisinde Kanuni Sultan Süleyman'ı kim, hangi oyuncu oynuyor? İşte detaylar...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kanuni Sultan Süleyman

TRT1 ekranlarında yayınlanan "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" dizisinin devamı niteliğinde bir yapım daha geldi. "Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı" adında duyurulan yeni tarih dizisi yakında yayınlanacak. Başrolde Tolgahan Sayışman'ın rol aldığı dizide Barbaros Hayreddin'in hayatı konu alınacak. Barbaros Hayreddin'in Kanuni Sultan Süleyman ile karşılaşması da ekranlara gelecek.

BAYBAYROS HAYREDDİN DİZİSİNDE KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'I KİM OYNUYOR?

Dizide, Barbaros Hayrettin Paşa'nın 40'lı yaşları ekrana getirilecek ve Kanuni Sultan Süleyman dönemi anlatılacak. Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı dizisinde Kanuni Sultan Süleyman'ı oyuncu Arif Pişkin oynuyor.

BARBAROS HAYREDDİN DİZİSİ OYUNCU KADROSU

Tolgahan Sayışman'ın başrolünde yer aldığı dizinin oyuncu kadrosunda Melisa Döngel, Ufuk Özkan, Timur Acar, Hasan Küçükçetin, Yılmaz Bayraktar, Ceren Soylu, Gizem Aydın, Başak Daşman, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Halil İbrahim Kurum gibi isimler rol alacak.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'I OYNAYAN ARİF PİŞKİN KİMDİR?

1970 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 1990 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümüne de okumaya başladı ve 1994 yılında mezun oldu. Lise yıllarında başlayan oyunculuk yolculuğuna 1999 yılında mezun olduğu konservatuvarda öğretim görevlisi olarak uzun yıllar çalıştı. Halen oyunculuk eğitimi vermektedir.

BARBAROS HAYREDDİN DİZİSİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı, 23 Aralık'tan itibaren ekrana gelecek. Dizi, cuma akşamları izleyici ile buluşacak.

KAPTAN'-I DERYA NE DEMEK?

Osmanlı donanmasının başında bulunanlara Kaptan-ı Derya adı verilmiştir. Günümüzde ise Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak geçmektedir. Osmanlı Devleti'nde kaptan-ı derya unvanın kullanılması 17.yy ile birlikte görülmektedir. O yıllardan itibaren beylerbeyi ya da vezir unvanları kullanılmaktaydı. Osmanlı'nın sınırları denizaşırı topraklara ve Akdeniz'e kadar uzanınca kaptan-ı deryaların önemi arttı.

Osmanlı'nın ilk deryabeyleri, sancak yöneticiliği görevi de yapıyorlardı. Osmanlı donanması, Gelibolu'dan İstanbul'a geldikten sonra deryabeyine kaptan-ı derya da denilmeye başlandı. II. Mehmet dönemi ile birlikte kaptan-ı deryanın sorumlulukları da arttı. Cezair-i Bahri Sefid ve Cezayir-i Garp tek bir yönetimde birleştirilince Kaptanpaşa eyaleti oluşturuldu. Bunun üzerine kaptan-ı derya bu eyaletin yönetici oldu. Ancak Osmanlı'nın ilk kaptanı olan Barbaros Hayreddin Paşa'nın göreve gelmesinden sonra kaptan-ı deryaların Divan-ı Hümayun'a vezir rütbesi üye olarak katılmaları zorunluluk haline geldi.

Tersane-i Amire'nin en üst yöneticisi kaptan-ı derya idi. Atamalar yapma, hükümler yazma, tuğra çekme gibi denizcilikle ilgili her karar kaptan-ı deryalara bırakıldı. Aynı zamanda kıyı ya da açık deniz karakol hizmetleri, Tersane-i Amir'de çalışmaları planlamak asıl görevlerini oluşturmaktaydı. Kaptan-ı derya donanma ile denize açılacağı zaman Tersane- Amire'de sadrazama teftiş verir, daha sonra padişahın yanına çıkardı. Donanma ise bu sıralarda saray açıklarında demir atıp, top atışı yaparak padişahı selamlardı. Kaptan-ı derya olmadığı zamanlarda en kıdemli yardımcısı görevi üstlenirdi.

TRT1 Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı dizisinin oyuncuları kimler?