Kurban Bayramı tatilinde KGM sorumluluğundaki köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Bayram tatilinde kendi otomobilleriyle seyahat etmek isteyenler bayram tatilinde hangi yol ve köprülerin ücretsiz olduğunu araştırıyor. Peki, bayramda hangi yollar ve köprüler ücretsiz olacak? Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki otoyol ve köprü geçişlerinden ücret alınmayacak. Bugün 00.00'dan itibaren başlayan uygulama, yap-işlet-devret projelerini kapsamıyor. 15 Temmuz darbe girişiminin bertaraf edilmesinin 6'ncı yılı nedeniyle düzenlenecek anma etkinlikleri kapsamında da Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ücretsiz gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi AA
15 Temmuz Şehitler Köprüsü

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla bugün saat 00.00'da başlayan uygulama kapsamında, 18 Temmuz pazartesi saat 07.00'ye kadar, yap-işlet-devret projeleri hariç KGM sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler ücretsiz olacak.

Aynı şekilde KGM sorumluluğundaki İzmir Aydın, İzmir Çeşme, KGM Anadolu Otoyolu, KGM Çukurova Otoyolları gibi otoyollar ücretsiz olacak.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

9 Temmuz Cumartesi saat 00.00'dan (Bu gece yarısı) başlayarak 12 Temmuz salı saat 24.00'e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz verilecek.

Marmaray, Başkentray ve İzban Kurban Bayramı ve 15 Temmuz'da ücretsiz

15 Temmuz'da da ücretsiz uygulama

15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişiminin bertaraf edilmesinin 6'ncı yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek anma etkinlikleri kapsamında da 15 Temmuz cuma saat 00.00'dan başlayarak 24.00'e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinden ücretsiz yararlanılacak.

  • Söz konusu karar, yap-işlet-devlet projelerini kapsamıyor. Yani Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü ücretsiz olmayacak.

Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 2022 Osmangazi, 15 Temmuz Şehitler, FSM geçiş ücretleri

FOTOĞRAF 13
İstanbul'da bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak mı?
Kurban Bayramı bu sene 9-12 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. Bayrama az bir süre kala otobüslerin ücretsiz olup olmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Peki, bayramda toplu taşıma ücretli mi, Kurban Bayramı'nda otobüsler, metro, Marmaray bedava mı? İstanbul'da Kurban bayramında toplu taşıma bedava mı?