Beşiktaş 5-2 Ümraniyespor Maç Özeti İzle (VİDEO)

Spor Toto Süper Lig 12. haftasında Beşiktaş evinde Ümraniyespor’u konuk etti. Liderlik yarışında önemli bir maça çıkan Beşiktaş rakibi Ümraniyespor karşısında 5-2’lik skorla farklı kazandı. Teknik direktör Şenol Güneş bu sezonki ilk maçına ve Beşiktaş'taki 200. maçına galibiyetle başlamış oldu. Bu sonuçla Beşiktaş 22 puanla 3. sırada yer aldı. Ümraniyespor ise 3 puanda kalarak ligin son sırasında yer aldı. Beşiktaş - Ümraniyespor maç özetine, Spor Toto Süper Lig puan durumuna ve maç sonu açıklamalarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Beşiktaş Ümraniyespor

Spor Toto Süper Lig 12. hafta maçları tüm heyecanıyla devam ediyor. Vodafone Park’ta Ümraniyespor’u ağırlayan Beşiktaş rakibi karşısında 5-2 galip geldi. Maçın golleri dakika 5’ Cenk Tosun, 33’ Wout Weghorst 45’ Yonathan Del Valle, 48’ Tayyip Talha Sanuç, 57’ Darel Avounou, 62’ Cenk Tosun, ve 78’ Wout Weghorst’dan geldi. İşte özet…

BEŞİKTAŞ - ÜMRANİYESPOR MAÇ ÖZETİ

Beşiktaş - Ümraniyespor maç özetini izlemek için TIKLAYIN.

SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

BEŞİKTAŞ BU SEZON İLK KEZ 5 GOL ATMIŞ OLDU

Şenol Güneş’in ilk maçında Ümraniyespor karşısında etkili bir performans ortaya koyan Beşiktaş, sahadan 5-2’lik galibiyetle ayrılırken, siyah-beyazlı ekip bu sezon ilk kez bir maçta 5 gol atmayı başardı.

Valerien Ismael yönetiminde Karagümrük karşısında 4-1’lik galibiyet elde eden ve bu sezon en fazla gol attığı karşılaşmayı izleten Beşiktaş, Şenol Güneş’in ilk maçında ise sezon rekorunu kırdı. Önümüzdeki hafta Galatasaray deplasmanına gidecek olan Beşiktaş, aldığı galibiyetle puanını 22’ye yükseltti.

200. MAÇINA GALİBİYETLE BAŞLADI

Beşiktaş’taki ikinci dönemine Ümraniyespor maçıyla başlayan Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımla 200. maçına çıktı. Güneş, Ümraniyespor karşısında alınan galibiyetle Beşiktaş’taki 118. galibiyetine ulaştı.

Üst üste alınan kötü sonuçların ardından Valerien Ismael ile yollarını ayıran Beşiktaş, eski teknik direktörü Şenol Güneş’i göreve getirirken, tecrübeli teknik adam, imza attıktan 2 gün sonra Ümraniyespor karşısında takımın başında sahaya çıktı. 2015-2019 yılları arasında Beşiktaş’ın başında 199 resmi karşılaşmaya çıkan Şenol Güneş, Ümraniyespor maçıyla birlikte 2. kez dalya dedi.

Beşiktaş’ta geçirdiği 4 sezonda çıktığı 199 karşılaşmada 117 galibiyet, 46 beraberlik ve 36 mağlubiyet lan Güneş, Ümraniyespor karşısındaki 5-2’lik skorla galibiyet sayısını 118’e çıkardı.

ÜMRANİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ RECEP UÇAR BASIN TOPLANTISI

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Recep Uçar, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Kazandıkları için Şenol Güneş hocayı, ekibini ve camiayı tebrik ediyorum. Bu takımın 3 sene önce antrenörlüğünü yapmıştım." dedi.

Önceki maçlarda olduğu gibi ön alan baskısıyla topu rakip sahada tutabilmeyi hedeflediklerini aktaran Uçar, "Maça kısmetsiz şekilde başladık. Şanssız bir penaltıydı. Beşiktaş'ın teknik adam değişikliği sonrası motivasyon anlamında bugüne kadar olmayan bir şevkle başlaması, bizim için handikap oldu." diye konuştu.

Oyunu zaman zaman dengelediklerini söyleyen Uçar, "Oyunda denge kurduğumuzda, kendi sahamızda kaybettiğimiz top sonrası ikinci golü yedik. Attığımız golden önce net bir pozisyon kaçırdık. İlk yarı itibarıyla rakibimiz oyundan memnun değildi. Kalemizi bulan iki top vardı, ikisi de gol oldu. 3 değişiklik yaparak ikinci yarıya başladılar. Golü yedik, sonra 3-2'yi yakaladık ve oyuna ortak olduk. Ancak bireysel hatalarla 5 gol gördük kalemizde. İlk kez Süper Lig'de oynayan birçok oyuncumuz var. Bu seviyede bu kadar hata yaparsanız, benzer goller yersiniz. Bu da bugünkü sonucun çıkmasına sebebiyet verdi. Çıkış arayan bir takımız. Şu ana kadar galibiyet alamadık. İki sene önce göreve başlayan bir insanım. İlk sene play-off'u kaçırdık, ikinci senede ise Süper Lig'e çıktık. Bu bizler için büyük bir gurur." ifadelerini kullandı.

Ligin en düşük bütçeli takımlarından biri olduklarını söyleyen Uçar, "Gol beklentimiz yüksek olmasına karşın, kolay mağlup olan bir takım konumundayız. Bizim adımıza kolay değil. Mazeret üreten bir insan değilim. 12 haftada VAR'a gidilmeyen tek takımız. Konuştuğum bütün hakemler kafasını öne eğiyor. Şu ana kadar 9 puanı kaybedilmiş bir Ümraniyespor var. Bugün 5 gol yemek bizi üzdü ama doğru oynayan bir Ümraniyespor vardı." değerlendirmesinde bulundu.

Kalitelerinin Süper Lig için yetersiz olduğunu söyleyen Uçar, "Akan oyunda 2 golümüz var. Bütün maçlarımızda çok sayıda gol kaçırdık. Bizim oyuncu kalitemiz rakiplerimize oranlar biraz daha düşük. Biz 60 kiloluk boksörsek, rakiplerimiz 90 kiloluk boksörler. Onların yumrukları bize ağır gelebiliyor. Bunları kabul ederek devam ediyorum. Acındırmak ya da veryansın etmek için söylemiyorum." diye konuştu.

Devre arasında transfer yapılıp yapılmayacağına yönelik bir soruya ise Uçar, "TFF geliri ve sponsor geliri olan bir takımız. Ligin en az bütçeli iki takımdan biriyiz. Kazanamayınca TFF geliri de alamıyorsunuz. 47 yıl hayatının tamamında Ümraniye'de olan, tüm branşlarında oynayan ilk kez şampiyonluk yaşayan, ilk kez Süper Lig oynayan bir takımın sorumlusuyum. Benim buradaki çabam Ümraniye semtini uyandırabilmek. Maalesef duyarsız insanlar var. Bu da tüm sakinlere sitem olsun. Kulübün yaşaması her şeyden değerli. Transfer borçlanmasındansa kulübün yaşaması benim için daha değerli." yanıtını verdi.

ŞENOL GÜNEŞ BASIN TOPLANTISI

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Güneş, siyah-beyazlı takımın başındaki ikinci dönemine galibiyetle başlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Taraftarın bana ilgisini biliyordum. Benim de sorumluluğum vardı. Onların gözünde itibarım olduğunu bir kez daha gördüm. Oyunculara da sahip çıktılar. Oyunu iyi analiz ettiklerini düşünüyorum. Oyun coşkuluyken onların da heyecanının arttığını gördüm." dedi.

Çok fazla çalışacaklarını vurgulayan Güneş, "Oyun olarak arzu ettiğim takım bu değil. Eksiklerimiz var. Geçmişte olan hocalar da katkı yaptılar. Burada bir takım var. Bu maçı kazanmak işin bittiğini değil yeni başladığını gösteriyor. Olağanüstü çalışacağız, bunun için aklım da enerjim de var." diye konuştu.

Oyunun belli bölümlerinde eksikleri olduğuna dikkati çeken Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kazanmak önemliydi ve kazandık. Gol atan ama gol de yiyen bir takımız. Şampiyonluğa oynayan bir takım olarak bu kadar gol yemek doğru değil. Zamana ihtiyacımız var. Önümüzde 3 maç daha var. Kısa sürede bu sonucun alınması benim katkımdan değil oyuncuların yeteneğinden. Olması gereken bir sonuçtu. Sürpriz olmadı, o güzeldi. Rahat giden bir maçta gol yedik. Bunları konuşacağız. Heykeltraş heykel yaparken fazlalıkları atar. Fazlalıkları atarsak sorunu çözeriz. Şu an fazlalıklarımız var. Topla fazla oynamak, pas yanlışları gibi ama bunlara girmiyorum. Bizim gibi bir takımın bu kadar pas kaybı, kademe ve markaj hataları olmaması lazım. Bunları konuşacağız."

Beşiktaş taraftarlarının kendisine gösterdiği sevgiden bahseden Güneş, kendisini bu sevgiye karşılık borçlu hissettiğini anlatarak, "Hiçbir parayla bunu satın alamazsınız. Bunu size gösteriyorlarsa borçlu hissedersiniz. Adım çok geçiyordu, akşam üstü başkan çağırdı gitti. Bu taraftara karşı korkum vardı. 'Gelsem mi gelmesem mi' diye düşünüyordum. İlk defa korktuğumu hissettim çünkü bu sevgiyi kaybeder miyim diye endişelendim. Aşk hevesin geçene kadar, sevda nefesin bitene kadar. Trabzon'da da bunu yaşadım. Beşiktaş'ı da seviyorum. İki tane olmaz diyorlar. Profesyonellikle cehaletin ayrı olduğunu bilmeyenler bunun böyle değerlendiriyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Savunma anlayışında sıkıntımız var"

Takıma etkisi ile ilgili konuşan Güneş, şunları söyledi:

"İki günde ne yapılabilirse onu yaptık. 'Bensiz de bu maçı almanız gerekir' diye futbolcularla konuştum. 'Ben size yardımcı olacağım' dedim. Takımın iyi tarafları var, hücum zenginliği var. Savunma anlayışında sıkıntımız var. Hiçbir oyuncuya peşin hükmüm yok. Özgür ve adaletliyim. Muleka son dakikada girdi, beğendiğim bir oyuncu. Şimdilik beğendiklerim dışarıda kalabilir. 'Sahaya çıktığınızda topu sevin' dedim. Topu sevenler bir arada olmalılar. İşini yapanlar takımda olmalı. Her katkı yapan oyuncu oynayacaktır. Tayyip devre arasında sakattı. 3 oyuncu değişikliği yaptım ama yapmamam gerekiyordu. Josef'in ağrıları vardı. Bunlar hep düzeltilmesi gereken şeyler."

"Bugün bütün oyuncuları görmeye çalıştık." diyen Güneş, "Bu takımın tüm oyuncuları bizim için önemli. Ersin'i kesmedik, dinlenmesi gerekiyordu. Mert'in de bu maçta oynaması gerekiyordu. Galatasaray maçında kim oynayacak bilmiyorum. Ersin iyi ve değerli bir kaleci, bir kırılganlığı var. Bu maçta oynamasa Mert'i kaybederdik. Çok kariyerli oyuncular var. Eğer bize katkı verirlerse değişim yaparak gelişim yaparlarsa sorunumuz azalır. Yapmazlarsa oyuncu değiştireceğiz." şeklinde konuştu.

Galatasaray derbisi

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray ile oynanacak maça da değinen Güneş, "Tüm takımlar yarışta iddialı. Fenerbahçe ligde ve Avrupa'da iyi gidiyor. Biz rakiplere bakarak değil, kendi oyunumuzu geliştirerek alacağımız sonuçlarla yukarı çıkmayı hedefliyoruz. Büyük takımlar arasındaki maçlar farklı olur. Onlar da 3 puan aldılar ve moralliler, kıran kırana bir maç olacak."ifadelerini kullandı.

Nathan Redmond ve Georges-Kevin N'Koudou'nun oyunu hızlandırabilecek isimler olduğunu kaydeden Güneş, "Bu oyuncuların verimiyle bir yere gelebiliriz. Şu anda 3 forvetim var. Bugünkü tercihim tartışılabilir. 3 orta sahayı görmem gerekiyordu. Muleka'yı daha önce de alabilirdim. Cenk Tosun ve Weghorst gayet arzuluydu, o da hoşuma gitti. Cenk'i alkışlatmayı düşünürken Weghorst'u alkışlattık." değerlendirmesinde bulundu.

"Pas çalışmalarını daha fazla yapmamız lazım"

Savunmadaki sıkıntılara değinen Güneş, "Defansta uyum sorunumuz var. Birebirde başarısızdık, beklerin arkasına oyuncu kaçırdık. Tayfur dinamik bir oyuncu. Rosier bugün dağınıktı. 'Tabanca gibi oyuncu' diyorum ona ama beklediğimin altında oynadı. Gidip gelmesi gereken, dayanıklılığı yüksek, hızlı bir oyuncu. Fiziksel bir sorunu mu vardı anlamadım. Masuaku'yu daha iyi bekliyordum. Olumsuz olunca çıkarmak zorunda kaldım. Umut fena değildi ama 2-3 hata yaptı. Tayfur da Umut da alternatif olmalı. Böyle oyuncular olursa daha az yabancı alırız." şeklinde konuştu.

Top kayıplarının fazla olduğuna da dikkati çeken Güneş, "Pas çalışmalarını daha fazla yapmamız lazım. Pasla oyun hareketliliği seyirciyi de hareketlendirir, hücum zenginliğini de arttırır. İlk yarıda düştük bugün. Fiziksel bir sıkıntı var. Pas yapan takım yorulmaz. Kovalayan takım yorulur. Yanlış baskılarla yorulduk. Oyunu sizin yönetmeniz gerekiyor. Oyunda fiziksel olarak düşen oyuncular vardı. Erken form tutmak erken düşüşe de sebep olabiliyor. Duran toplarda adam markajı mı alan markajı mı diye oyuncuların fikirlerini aldım. Düşündüklerini yaptım. Ben de yeniyim, onların da alışkanlıkları var." ifadelerini kullandı.

İstanbulspor 2-5 Fenerbahçe Maç Özeti İzle (VİDEO)