İOKBS Bursluluk sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak?

Bursluluk sınavı giriş yerleri için veli ve öğrencilerin gözü Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) açıklamasına çevrildi. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak eylül ayında yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na (İOKBS) haftalar kala sınav yerleri için bekleyiş arttı. İOKBS bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? MEB bursluluk sınavı giriş belgeleri yayınlandı mı? İşte detaylar...

Haber Merkezi Yeni Şafak
İOKBS bursluluk sınavı

Bursluluk sınavı ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrenciler için her sene düzenlenen bursluluk sınavı için heyecan dorukta. Sınavda tüm sınıf seviyelerine dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi ise 120 dakika olacak. İOKBS ders dağılımları ve soru sayılarında geçen yıla göre herhangi bir farklılık olmayacak. Peki, İOKBS ne zaman başlıyor ve bitiyor?

İOKBS BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11’inci Sınıfların katılacağı bursluluk sınavı 4 Eylül 2022 Saat: 10.00'da gerçekleşecek.

İOKBS BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sınav giriş yerleri Sınav Tarihinden En Az 7 Gün Önce www.meb.gov.tr İnternet Adresinden alınacak. Bu bilgilere göre sınav yerlerinin 28 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor.

İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları, 23 Eylül 2022'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

- Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5’inci, 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9’uncu, 10’uncu ve 11’inci sınıflarında öğrenci olmak,

- İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak,

- Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2021 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2022 Mali Yılı için tespit edilen 18.160,00 (onsekizbinyüzaltmış) TL’yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2021 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

Açık Lise ek sınavları ne zaman yapılacak? 2022 AÖL ek sınav takvimi!