Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır, ne kadar, kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklanan uygulama ile dar gelirli vatandaşın bu artışlardan korunabilmesi için hanelere doğalgaz desteği verilecek. Doğalgaz yardımı başvurusu, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 18 Şubat Cuma günü alınmaya başlandı. Vatandaşlar doğalgaz yardımının nasıl alınacağını merak ediyor. Peki, doğalgaz desteği için başvuru nasıl yapılır? Doğalgaz desteği kaç lira? Doğalgaz yardımı kimlere verilecek? İşte detaylar...

Haber Merkezi Yeni Şafak
doğalgaz

Doğalgaz fatura desteği ile ilgili son gelişmeler gündemdeki yerini koruyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan son dakika açıklamalarına göre; milyonlarca vatandaş doğalgaz yardımı desteğinden faydalanabilecek. Doğalgaz ödeme desteği yardımı ne zaman başlıyor, fatura desteği kimlere verilecek?

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede oturan ve doğalgaz aboneliği olan herkesin destekten yararlanabileceğini kaydeden Bakan Yanık, “Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. " dedi. Ödemeler mart ayı itibarıyla yapılacak.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kömür yardımı kadar doğalgaz desteği de sağlanacağını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi bir vatandaşın evinde doğal gaz kullanması durumunda kota miktar olarak doğal gaz ücretinde yardımcı olunacağını vurgulayarak, bakanlık olarak yapılacak doğal gaz yardımının detaylarını anlattı.

Sağlanan kömür yardımı kadar doğal gaz desteğinin de verileceğini kaydeden Bakan Yanık, normalde diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla veya kart dağıtarak yardımda bulunduklarını anımsatarak, bu hizmeti vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi.

Yapılacak yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların, yakacak ve fatura yardımına e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceği kaydedildi.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

DOĞALGAZ DESTEĞİ YARDIMI NE KADAR OLACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahiplerine yönelik ısınma desteği kapsamında doğal gaz yardımı da yapılacağını, bu desteğin ısıl haritaya göre belirleneceğini belirterek, "Hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında destek sağlanacak." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

15 Şubat tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğalgaz tüketim desteğiyle ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "4 milyon hane için yılda 2 defada ödenmek üzere 450 ile 1150 lira arasında değişen miktarlarda doğalgaz desteği sağlayacağız. Kronik hastaların ve yaşam destek cihazına bağlı olarak hayatını sürüden kişilerin bulunduğu haneler için bu rakama yüzde 5 ilave yapılacaktır. Başvurular 81 ilimizde cuma günü başlayacaktır. " demişti.