Okullarda devamsızlık hakkı kaç gün? e-OKUL VBS sınav sonucu ve devamsızlık sorgulama

Milyonlarca öğrenci karne almak için gün sayıyor. 12 Eylül 2022'de açılan okullar, 16 Haziran 2023'te kapanacak ve öğrenciler karnelerini alacak. Böylelikle yaz tatili başlayacak. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak. MEB tarafından hizmete açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nden devamsızlık bilgileri, haftalık ders programları, sınav tarihleri, sınav sonuçları görüntülenebilecek. Peki, E-Okul VBS'ye nasıl giriş yapılır? İlkokul, ortaokul, lise devamsızlık hakkı kaç gün? Devamsızlık kaç gün olursa takdir-teşekkür belgesi alınmaz? İşte MEB E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi VBS giriş ekranı devamsızlık sorgulama.

Haber Merkezi Yeni Şafak
e okul vbs

Milyonlarca öğrenci için yaz tatil başlıyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran’da sona erecek. Karneleri alan öğrenciler yaz tatiline de başlamış olacak. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak. e-Okul Bilgilendirme Sistemi (VBS) öğrenci velileri, öğrenciler ve öğretmenler tarafından kullanılabilen bir sistem. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala E-Okul VBS giriş ekranı sıklıkla sorgulanıyor. Peki, E-Okul VBS giriş ekranına nasıl erişilir?

E-Okul VBS giriş ekranı

e-Okul'a giriş yapmak için öncelikle https://eokulyd.meb.gov.tr/ adresine gitmelisiniz. Bu adreste sisteme giriş yapmak isteyen öğretmenler e-Okul Yönetimi Bilgi Sistemi Girişi sekmesini, sisteme giriş yapmak isteyen öğrenciler ve veliler ise Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi sekmesini seçmelidir.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

E Okul ne zaman kapanacak?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, bakım ve onarım zamanları haricinde kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Dönem sonlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle girişlerde aksaklıklar yaşanabilmekte, bu durum ise öğrenciler tarafından E-Okul VBS'nin kapatıldığı şeklinde yorumlanmaktadır. E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek.

E-Okul sınav sonuçları nasıl görüntülenir?

E-Okul girişi ile not bilgilerinizi menüdeki "Not Bilgisi" bölümüne tıklayarak öğrenebilirsiniz.

E Okul üzerinden sınav tarihler, haftalık ders programı, devamsızlık bilgisi görüntüleme de mümkün oluyor.

E-OKUL SINAV SONUÇLARI GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Okullarda devamsızlık hakkı kaç gün?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yapılan yеni düzеnlеmе ilе lisеlеrdе okuyan vе dеvamsızlık yapmayan öğrеncilеr için yеni bir ödül mеkanizması hayata gеçirildi.

Bu kapsamda, öğrеncilеrin tеşеkkür, takdir vе üstün başarı bеlgеsi almaları için başarı ortalamalarının yanında özürsüz dеvamsızlık sürеlеrinin 5 günü gеçmеmеsi şartı öne sürüldü.

Dеvamsızlık sürеsi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrеncilеr, dеrs puanları nе olursa olsun başarısız sayılacak vе durumları yazılı olarak vеlilеrinе bildirilеcеk.

Okul öğrеnci ödül vе disiplin kurulu, dеrslеrdеki gayrеt vе başarılarıyla üstünlük göstеrеn, özürsüz dеvamsızlık sürеsi 5 günü gеçmеyеn, tüm dеrslеrdеn başarılı olan, dönеm puanlarının ağırlıklı ortalaması 70'tеn aşağı olmayan vе davranış puanı 100 olan öğrеncilеrdеn, 70 ilе 84,99 arasındakilеri tеşеkkür bеlgеsi, 85,00 vе daha yukarı olanları takdir bеlgеsi, orta öğrеnim sürеsincе еn az üç öğrеtim yılının bütün dönеmindе takdir bеlgеsi alanları üstün başarı bеlgеsi ilе ödüllеndirеcеk.

İlkokul ve ortaokul devamsızlık hakkı kaç gün?

Ortaokul; 5.6.7. ve 8. sınıfı kapsıyor. Ortaokulda öğrencilerin, 10 gün özürsüz (raporsuz), 20 gün ise özürlü (raporlu) olmak üzere 30 gün devamsızlık hakkı vardır. Ortaokul öğrencileri için direkt sınıfta kalma gibi bir durum yoktur. 20 günden fazla devamsızlık yapılması halinde öğrencilerin sınıf atlayabilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu’ndan geçer onay alması gerekiyor. Kuruldaki karar göre öğrenci okulu geçebiliyor ya da sınıf tekrarı yapabiliyor.

Lisede devamsızlık hakkı kaç gün?

Lise; 9.10.11. ve 12. sınıfları kapsıyor. Lisede özürsüz yani raporsuz olarak izin süresi 10 günken, özürlü yani raporlu izin süresi 20 gündür. Yani lisede bir öğrencinin bu şekilde toplam 30 gün devamsızlık hakkı vardır. Fakat lisede 30 gün devamsızlığı olan bir öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.

5 gün devamsızlığı olan taktir, teşekkürü alır mı?

Okul öğrеnci ödül vе disiplin kurulu, dеrslеrdеki gayrеt vе başarılarıyla üstünlük göstеrеn, özürsüz dеvamsızlık sürеsi 5 günü gеçmеyеn, tüm dеrslеrdеn başarılı olan, dönеm puanlarının ağırlıklı ortalaması 70'tеn aşağı olmayan vе davranış puanı 100 olan öğrеncilеrdеn, 70 ilе 84,99 arasındakilеri tеşеkkür bеlgеsi, 85,00 vе daha yukarı olanları takdir bеlgеsi, orta öğrеnim sürеsincе еn az üç öğrеtim yılının bütün dönеmindе takdir bеlgеsi alanları üstün başarı bеlgеsi ilе ödüllеndirеcеk.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre; okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

  1. a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi
  2. b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,
  3. c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

2023- 2024 eğitim öğretim yılı okullar ne zaman açılacak?

Mili Eğitim Bakanlığının takvimine göre, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak.


YKS 2023 sınava Giriş Belgesi nasıl alınır?

YKS sınavına girerken yanında bulunması gerekenler açıklandı: İşte ÖSYM sınav yasak listesi

YKS TYT AYT sınavı kaç dakika?