Evde bakım maaşları yattı mı? 11 Kasım evde bakım aylığı yatan iller

Evde bakım maaşı yatan iller il il yatırılıyor. Evde bakıma muhtaç ve yaşlı kimselere bakan vatandaşlara evde bakım maaşı yatırılıyor. Devlet tarafından her ayın belli tarihlerinde ödenen evde bakım parası il il e Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Hangi ilde evde bakım aylığı yattı? 11 Kasım evde bakım ücreti yatan iller listesi...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Evde bakım maaşı

Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Bakanlık tarafından Evde bakım maaşı yatan iller il il yatırılıyor. Evde bakıma muhtaç ve yaşlı kimselere bakan vatandaşlara evde bakım maaşı yatırılıyor. Peki, Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? 11 Kasım hangi illerin evde bakım maaşları yattı?

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI? (11 KASIM)

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşını her ayın 15'i ile 31'ü arasında hesaplara yatıyor. Bu nedenle şuan için herhangi bir şehirde ücretler hesaplara yatmadı.

EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

Evde bakım maaşını alabilmek için aranan şartların en önemlisi kişinin geliridir. 2021 yılı için 4 kişilik ailenin Evde Bakım Yardımı alabilmesi için gelirleri toplamda 6818 TL olmalıdır. Bir kişinin dikkate alınacak gelir kriteri ise 1706,67 TL'dir. Bu gelir kriteri asgari ücret ile belirlenmektedir.

Engelli oranına bakılmaksızın, 18 yaşının altındaki çocuklar için Engelli Sağlık Raporunda 'özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir' ibaresi yer alıyorsa, engelli yakını Evde Bakım Yardımından faydalanabilir. 18 yaşının üstündekiler içinse, raporda 'tam bağımlı' ifadesi yer alıyorsa, yine engelli yakın yardımdan faydalanabilir.

11 KASIM EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ BELLİ OLDU MU?

Ödemeler henüz yapılmaya başlanmadığı için 11 Kasım evde bakım maaşı yatan iller listesi belli olmadı. Ödemelerin yapılmaya başladığı tarih olan 15 Kasım itibariyle belli olmaya başlayacak.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı yattı mı? sorusuna yanıt bulmanın iki yolu bulunuyor. İster sms isterseniz e Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

EVDE BAKIM PARASI NE KADAR?

2022 yılı Temmuz asgari ücret zammı ile birlikte evde bakım parasının bu yıl ne kadar olacağı da kesinleşti. Evde bakım parası da bu kapsamda 2 bin 706 TL'den 3 bin 340 TL'ye yükseldi. Hane içinde birden fazla bakıma ihtiyacı olan engelli bulunması halinde, ikinci engelli iki kişi sayılıyor.

Evde bakım maaşı 2022: Evde bakım maaşı ne kadar, nasıl alınır?