GSB yurt personel alımı Resmi Gazete'de yayınlandı: 1200 sözleşmeli yurt yönetim görevlisi alımı başladı mı?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK yurtlarında istihdam edilmek üzere 1200 personel alımı yapılacağını duyurdu. Bakan Kasapoğlu, “Ailemizi, yeni arkadaşlarımızla güçlendirme gerekliliğimiz var. Ailemize yeni heyecanlar, yeni motivasyonlar taşıyan arkadaşlarımızı katarak bu heyecanı büyütüyoruz. Yeni yurtlarımız için 1200 yeni yurt yönetim personeli alacağımızın müjdesini paylaşmak istiyorum.” dedi. Peki GSB alımları ne zaman, başvuru şartları neler? Hangilde GSB personel alımı yapılıyor? İşte GSB yurt yönetim personeli başvuru ekranı:

Haber Merkezi Yeni Şafak
GSB yurt yönetim personel alımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı 1200 sözleşmeli yurt yönetim personeli alınacağını duyurmuştu. Merakla beklenen GSB personel alımı başvuruları başladı. Başvuruları olumlu olan adaylar sonraki süreçte GSB sözleşmeli personel alımı mülakat sınavlarına katılacak. Peki, GSB personel alımı başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte, GSB personel alımı başvuru tarihleri

GSB yurt yönetim personeli alım başvurusu ne zaman?

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, "KPSS B grubu P3 puan sırası esas alınarak boş kontenjan sayısının üç (3) katına kadar çağırılacak adaylar arasından sözlü sınav sonucu başarı sırasına göre, 1200 Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli alımı yapılacaktır." ifadeleri yer aldı. 10 Ekim'de başlayan GSB personel alımı başvuruları 14 Ekim’te tamamlanacak.

GSB personel alımı başvuruları nereden, nasıl yapılır?

Bakan Kasapoğlu personel alımı için başvuruların 10-14 Ekim tarihleri arasında https://kariyerkapisi.cbiko.go adresinden gerçekleştirileceğini açıkladı. Yani bugün itibariyle GSB personel alımına başvurular gerçekleştirilebiliyor.

  • GSB personel alımı iş başvuru ekranı için tıklayın

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, GSB 1200 personel alımına ilişkin: "Ben bu vesileyle buradan bir duyuruyu paylaşacağım. Dedim ya 70 bin kişilik bir aileyiz. Yurtlarıyla, kamplarıyla, gençlik merkezleriyle, binlerce spor tesisiyle ve pek çok hizmet alanıyla gençlerimizin yanındayız. Biliyorsunuz bundan 3 hafta önce 105 yeni yurt binasını Ankara'da hizmete açtık. Yeni inşaatlarımız, yeni çalışmalarımız devam ediyor.

Önümüzdeki günlerde İstanbul'da, Türkiye'nin en yeni yurtlarını hizmete açacağız. Onların müjdesini vereyim. Bu alanda tabii ki ailemizi, yeni arkadaşlarımızla güçlendirme gerekliliğimiz var. Ailemize yeni heyecanlar, yeni motivasyonlar taşıyan arkadaşlarımızı katarak bu heyecanı büyütüyoruz. Ben bugün bu bağlamda hizmete aldığımız yeni yurtlarımız için 1200 yeni yurt yönetim personeli alacağımızın müjdesini paylaşmak istiyorum.

Alım ilanımıza ilişkin detaylar bu gece Resmi Gazete'de yayınlanacak. Buna başvurmak isteyen vatandaşlarımız e-Devlet kariyer kapısı üzerinden başvurularını yapabilecekler. Ben bu vesileyle tüm adaylarımıza hayırlı, uğurlu bir süreç temenni ediyorum. İnşallah her biri bu anlamdaki süreçleri başarıyla tamamlarlar ve ailemize katılma noktasında güçlü bir adım atarlar." ifadelerini kullandı.

GSB personel alımı başvuru şartları neler?

  • 1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,
  • 3) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 4) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)
  • 5) 2020 yılı KPSS sınavına girmiş ve belirtilen puan türünde asgari 60 (altmış) puan almış olmak,
  • 6) Tercih edilecek her grup için yukarıdaki tabloda aranan nitelikleri taşıyor olmak,
  • 7) Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak,
  • 8) Sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken sözleşme esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesi feshedilenler veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshedenlerin, sözleşme fesih tarihinin üzerinden bir yıl geçmiş olmak,
  • 9) Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak,
  • 10) Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,
  • 11) Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.

GSB iş başvurusu nasıl yapılır?

Adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacak.

GSB iş başvurusu için istenen belgeler neler?

Adayların başvuru yapılan grup ve il için istenilen aşağıda belirtilen belgeleri (çift taraflı belgeler önlü ve arkalı olarak) sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

  • 1) Son altı ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf,
  • 2) Yükseköğretim kurumlarından mezun olup denkliğe sahip olan adaylar için YÖK’ten alınmış denklik belgesi,
  • 3) Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında tam zamanlı olarak görev yapmaktaiken kurumlarınca sözleşmesi feshedilen ya da sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların, bir yıllık beklemesüresini doldurdukları ile ilgili önceki kurumlarından alınmış onaylı hizmet belgesi.

GSB personel alımı sınavı ne zaman nasıl yapılacak?

Sınav sözlü olarak Ankara’da yapılacaktır.

Sözlü sınavda adaylar; sınav komisyonu üyelerinin her biri tarafından;

  • 1) Görevin gerektirdiği mesleki alan bilgisi (Genel mevzuat ile Bakanlığımız mevzuatı vb.) (50 puan),
  • 2) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan),
  • 3) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),
  • 4) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),
  • 5) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),
  • 6) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan), konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Komisyon üyelerinin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir.

Adaylar sözlü sınava ilişkin bilgilerini, sözlü sınava katılmaya hak kazananlar sınava katılacakları sınav tarihini Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

Adaylar sözlü sınava gelirken kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir. Ancak belge ile ispatı mümkün mücbir sebeplerle (doğum, hastalık, askerlik vb.) sınava katılamayacak olunması halinde belirlenen sınav tarihleri içerisinde olmak kaydıyla adaylar için sınav tarihinde değişiklik yapılabilecektir.

Bakanlık sınav yeri ve tarihleriyle ilgili değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Sözlü sınav esnasında tutulacak tutanaklar dışında sesli veya görüntülü herhangi bir kayıt yapılmayacaktır.

GSB yurt yönetim personel alımı iş ilan detayları için tıklayın

KYK kredi burs başvuruları kılavuzu: e devlet GSB Kredi Yurtlar Kurumu burs başvurularında merak edilenler