Okullarda devamsızlık hakkı kaç gün, devamsızlıktan kalma var mı 2022?

2022-2023 eğitim öğretim yılı 12 Eylül Pazartesi bugün başladı. İlk okul gününde çeşitli nedenlerle katılamayan öğrenciler ve velileri devamsızlık sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri için bu yıl devamsızlıktan kalma var mı? Okullarda devamsızlık hakkı kaç gün, ne kadar olacak? İşte ayrıntılı bilgiler...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Okullarda devamsızlık 2022-2023

Okullar başladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için bugün birinci dönem ders zili çaldı. Okula başlayan öğrenci ve velileri 2022 yılında devamsızlık hakkının ne kadar, kaç gün olacağını merak ediyor.

İLK GÜN YOKLAMA ALINIR MI?

İlkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerin iki dönemde de 20 gündevamsızlık hakları bulunmaktadır. Okulun diğer günleri olduğu gibi ilk gün de yoklama alınmaktadır. Son gün ise e-Okul sistemi kapanabileceğinden, devamsızlıklar öğretmenler tarafından işlenmiş olabilir.

OKULLARDA DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yapılan yеni düzеnlеmе ilе lisеlеrdе okuyan vе dеvamsızlık yapmayan öğrеncilеr için yеni bir ödül mеkanizması hayata gеçirildi.

Bu kapsamda, öğrеncilеrin tеşеkkür, takdir vе üstün başarı bеlgеsi almaları için başarı ortalamalarının yanında özürsüz dеvamsızlık sürеlеrinin 5 günü gеçmеmеsi şartı öne sürüldü.

Dеvamsızlık sürеsi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrеncilеr, dеrs puanları nе olursa olsun başarısız sayılacak vе durumları yazılı olarak vеlilеrinе bildirilеcеk.

Okul öğrеnci ödül vе disiplin kurulu, dеrslеrdеki gayrеt vе başarılarıyla üstünlük göstеrеn, özürsüz dеvamsızlık sürеsi 5 günü gеçmеyеn, tüm dеrslеrdеn başarılı olan, dönеm puanlarının ağırlıklı ortalaması 70'tеn aşağı olmayan vе davranış puanı 100 olan öğrеncilеrdеn, 70 ilе 84,99 arasındakilеri tеşеkkür bеlgеsi, 85,00 vе daha yukarı olanları takdir bеlgеsi, orta öğrеnim sürеsincе еn az üç öğrеtim yılının bütün dönеmindе takdir bеlgеsi alanları üstün başarı bеlgеsi ilе ödüllеndirеcеk.

İLKOKULDA DEVAMSIZLIK VAR MI 2022?

İlkokulda Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık konusunda bir gün sınırı koymamıştır. Tabi ki bu öğrencinin devamsızlık hakkı sınırsız demek değildir. Yani 1.sınıfta, 2.sınıfta, 3.sınıfta, 4.sınıfta devamsızlık hakkı yoktur. Öğrenciler uzun süre okula gelmezse okul idaresi duruma hemen müdahale etmektedir. Öğrencilerin okula devamı esastır.

Öğrenci okula gelmediği zaman bunun okul idaresi tarafından yönetilmesi gereken aşamaları vardır. Devamsızlık mektubu kaç günde gönderilir diye merak edenler için 7 gün okula gelmediğiniz zaman evinize ilk devamsızlık mektubu uyarısını alırsınız. Devamsızlık mektubu okul idaresi tarafından gönderilir.

ORTAOKULDA DEVAMSZILIK HAKKI KAÇ GÜN 2022?

Ortaokulda sınıfta kalma yok. Ortaokullarda sınıfta kalma olmasa da yıl sonunda not ortalamaları 45 puandan düşük ise sınıfta kalması ya da geçmesini Şube Öğretmenler Kurulu’nun vereceği karara göre belirlenmektedir.

Yönetmeliğin 36. maddesinin 5. fıkrasına göre ortaöğretim kurumlarında: Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.

2022 LİSE DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN?

Yönetmeliğin 36. maddesinin 5. fıkrasına göre ortaöğretim kurumlarında:

Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.

DEVAMSIZLIKTAN KALMA VAR MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 12. sınıflarda devamsızlıktan kalma durumu ile ilgili açıklama yaptı. 12. sınıflarda devamsızlıktan kalma var mı? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız" dedi.

Sabahçı, öğlenci saatleri 2022 | Sabahçı, Öğlenci öğrenci ders başlangıç bitiş saatleri