Kandil simidi tarifi: Kıyır kıyır pastane usulü kandil simidi

Kandil akşamlarının vazgeçilmezlerinden kandil simidi, çayın yanında en çok sevilen lezzetlerden bir tanesi. Ağızda dağılan ve kıyır kıyır kıvamı yakalamak tabi ki kandil simidinde en önemli olan şey. Sizlere vereceğimiz tarifle Kandil akşamlarına özel komşularınız, aileniz ve sevdikleriniz için ağızda dağılan tam ölçülü bir kandil simidi yapabilirsiniz. Peki Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidine sirke konulur mu? İşte, kandil simidi tarifi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?

İslam aleminde her yıl heyecanla beklenen recep, şaban ve ramazanı kapsayan mukaddes üç aylar, 12 Ocak Cuma günü başlayacak. Üç ayların başlangıcı recep ayından bir gün önce 11 Ocak Perşembe akşamı Regaip Kandili idrak edilecek. Regaip Gecesi sebebiyle en çok aratılan ve merak edilen konulardan birtanesi ağızda dağılan, kıyır kıyır kandil simidi tarifi. Sevdiklerinizin çok beğeneceği kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? İşte bütün detaylar

Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli kandil simidi tarifi

Kandil simidi için malzemeler

Yarım paket margarin (yarım paket)

1 fincan sıvıyağ

1 yumurta (akını ayırın)

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı mahlep

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Yumurtanın sarısıyla akını ayırın. Sarısıyla bütün malzemeleri karıştırın. Ele yapışmayacak kadar yumuşak hamur elde edeceksiniz. Yumurtanın akına biraz su koyup karıştırın. Hamurları halka yapıp önce yumurtaya sonra susama batırın. Yağlı tepsiye dizerek, 150'C fırında 25 dakika pişirin.

Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?

Kandil simidi için malzemeler

  1. 1 yumurta sarısı
  2. 2 çorba kaşığı yoğurt
  3. 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  4. 1.5 çorba kaşığı şeker
  5. 1 tatlı kaşığı tuz
  6. 125 gram margarin
  7. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  8. 2 çay kaşığı kabartma tozu
  9. 3 su bardağı un
  10. Üzeri için
  11. 1 yumurta beyazı
  12. Susam
  13. Çörek otu

Mahlepsiz kandil simidi için öncelikle yumurtanın sarısıyla akını ayırın. Sarısıyla bütün malzemeleri karıştırın. Ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Yumurtanın akına biraz su koyup karıştırın. Hamurları halka yapıp önce yumurtaya sonra susama batırın. Yağlı tepsiye dizerek, 150 derece fırında 25 dakika pişirin.

Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak, hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağını alalım.
  2. Üzerine yoğurt, yumurtanın sarısı, sirke, sıvı yağ, toz şeker ve tuz ilave ederek karıştıralım. Dilerseniz hoş bir koku vermesi için 1 tatlı kaşığı kadar mahlepte kullanabilirsiniz.
  3. Malzemeler güzelce karıştıktan sonra kabartma tozu ve biraz un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Kıvamı tutturabilmek için 3 su bardağı kadar unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  5. Kıvam alan hamurumuz şekil vermeye hazır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle uzun bir şerit haline getirelim. İki ucunu birleştirerek simit şeklini verelim.
  6. Şekillendirdiğimiz simitleri önce ayırdığımız yumurta akına, ardından kavrulmuş susama bulayarak fırın tepsisine dizelim. Dilerseniz susamı çörek otu ile karıştırarak da kullanabilirsiniz.
  7. Tüm hamur bitene kadar şekil verip fırın tepsisine dizmeye devam edelim. Ben bu tarifle yaklaşık 38 tane kandil simidi elde ettim.

Şekillendirdiğimiz kandil simitlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.

Fırından çıkan kandil simitlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesinin püf noktaları