2022 KPSS kaymakamlık adaylığı başvuru ve sınav tarihleri

2022 Kaymakamlık adaylığı giriş sınavının ne zaman gerçekleşeceği, başvuru işlemlerinin ne zaman nereden yapılacağı araştırılmaya başlandı. Peki, İçişleri Bakanlığı kaymakamlık sınavı başvuruları ne zaman alınacak? 2022 kaymakamlık sınav tarihi hangi gün olacak? İşte detaylar.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kaymakamlık sınavı

2022 KPSS Lisans Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 18 Eylül 2022 tarihinde yapılacak. KPSS 2022 lisans sınavının başlayacak olmasıyla birlikte İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı tın (2022-Kaymakamlık) ne zaman gerçekleşeceği araştırılmaya başlandı. Peki Kaymakamlık sınavı ne zaman? 2022 kaymakamlık başvuru ve sınav tarihleri

2022 kaymakamlık ne zaman?

8 Eylül 2022 tarihinde yapılması planlanan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavının (2022-Kaymakamlık) 16 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kaymakamlık sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanır?

Adaylar sınava, sınavın yapılacağı hafta içinde ÖSYM'nin internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi girerek edinecekleri "Sınava Giriş Belgesi" ve nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı veya süresi geçerli pasaportu ile kabul edilecek. Kaymakamlık sınav giriş belgesi sorgulamak için tıklayın

Kaymamaklık adaylığı başvuru şartları neler?

İçişleri Bakanlığı'nın Kaymakam adaylığı sınav ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre; başvuruda bulunacak kişilerde Türkiye'deki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde 80'ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olma şartı aranıyor.

Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapan ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapanlar da sınava başvurabilecek.