Öğretmen atama takvimi 2023: MEB 100 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? personel.meb.gov.tr

2023 yılı Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamaları ile ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz yıl 20 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Yeni yıla girilmesi ile birlikte öğretmen adayları MEB atama takvimine göre ne zaman, kaç atama yapacağını sorguluyor. 2023 yılında 100 bin öğretmen ataması beklentisine ilişkin Bakan Mahmur Özer'den açıklama geldi. Peki, 2023'te öğretmen ataması yapılacak mı? 100 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? personel.meb.gov.tr öğretmen atama takvimi ve öğretmen atama başvurularına ilişkin en son gelişmeler haberimizde.

Haber Merkezi Yeni Şafak
MEB atama takvimi 2023

2023 yılının ilk günlerinde de öğretmen atamaları gündemdeki yerini koruyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan öğretmen atamaları için yeni yıl beklentisi oluştu. Öğretmenler, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına 100 bin Öğretmen ataması yakışır” dedi. Öğretmenler, İstanbul Valiliği’nden aldıkları iznin ardından dün saat 13.00 itibarıyla İstanbul Beşiktaş’ta buluştu. Farklı branşlardan binlerce öğretmen bir araya gelerek “100 bin atama” talebinde bulundu. Düzenlenen etkinliğe katılamayan öğretmenler ise sosyal medya platformları üzerinden ‘100 bin atama’ istediklerini belirten paylaşımlar yaptı. Peki, 100 bin öğretmen ataması yapılacak mı?

2023 ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ BELLİ OLDU MU?

2023 yılında yapılacak öğretmen atamalarına ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları aktardı: "Her atamada öncelik verdiğiniz alanlarımız var. Mesela 2022'de okul öncesi eğitime çok büyük ağırlık verdik. Son 20 bin atamanın 7 bin 503'ünü okul öncesi öğretmenlerle. Çünkü öyle politikamız var. Sahada sayıyı artırıyoruz, o zaman öğretmen de istihdam etmemiz lazım. 25 milyon vatandaşımıza bağımlılıkla ilgili farkındalık, önleyici, davranış paterni üretecek destekleyici mekanizmalarla ilgili eğitimi uygulamaya başladık. Şimdi bu ihtiyaçlar hep rehber öğretmene ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Onun için 2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimizi her okulda en az bir tane rehber öğretmen olacak şekilde öncelik vermeyi planlıyoruz."

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Konu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. MEB çalışmalarını yapar. Gerekli istişareler yapılır alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır." dedi. Geçen yıl ilk atama tercihleri 21-26 Ocak tarihleri arasında yapılmıştı.

100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI?

Milli Eğitim BakanıMahmut Özer, geçtiğimiz haftalarda 100 bin öğretmen atamasına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Özer, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün öğretmen atamasına ilişkin sorusuna, "Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. MEB çalışmalarını yapar. Gerekli istişareler yapılır alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır" yanıt verdi.

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI

EYT SONRASI ÖĞRETMEN AÇIĞI ÇIKACAK MI?

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ile ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olması öngörülüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bu durum okullarda öğretmen sıkıntısına neden olur mu?" sorusuna "Hiçbir sınıf öğretmensiz kalmaz" diye yanıt verdi.

Bakan, "Mutlaka emekli olan öğretmenler olur ama çok fazla etkilemez. Hiçbir sınıf öğretmensiz kalmaz" değerlendirmesini yaptı.

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan, 2023'teki öğretmen ataması olup olmayacağına ilişkin de konuştu. "Mutlaka atama olur, her sene oluyor" dedi.

ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Hemen şunu belirtelim ki, yeni öğretmen atama duyurusu yayımlanmadığı için şartlar belli olmadı. Ancak bir önceki alımda başvuru şartları şu şekildeydi:

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2. Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),

3. Mezun olunan yükseköğretim programı, öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak,

4. Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birini başarıyla tamamlamış olmak,

5. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

6. 2021 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak,

7. Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

8. Bakanlığa 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak atanan; ancak ataması iptal edilenler ile sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak,

9. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilenler bakımından, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinde sayılan

istisnalar hariç olmak üzere fesih tarihinden itibaren bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak,

10. Halen Milli Eğitim Bakanlığı'nda veya herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmıyor olmak, şartları aranacaktır.

  1. MEB ATAMALARI GÜNCEL DUYURULAR