Özel okul 2023 ücretleri belli oldu mu? Zam oranıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Özer'den açıklama!

Özel okul fiyatlarında araştırmalar yeni yıla girilmesiyle hız kazandı. TÜİK'in 2022 yılı enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra gözler özel okul ücretlerine çevrildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''ÜFE yerine TÜFE baz alacak şekilde belirleme kararı aldık'' diyerek bu kararın ardından da 2023 2024 özel okul zam oranının yüzde 65 olduğunu açıkladı. İşte 2023 özel okul fiyatları ile ilgili merak edilen güncel bilgiler...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Özel okul fiyatları ne kadar olacak?

Öğrenci velileri özel okula yapılacak zamlarla ilgili meraklı bekleyişini sürdürürken "2023 özel okul ücretleri ne kadar olacak?" sorusu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e soruldu. TEFE-TÜFE oranlarını işaret eden Bakan Özer "İnşallah bu hafta içerisinde yeni oluşacak zammı kamuoyuna paylaşacağız" diye konuşmuştu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okul temsilcileriyle görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Peki özel okul zammı ne kadar olacak?

  • Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 fiyatlarının yüzde 65 olması yönünde karar aldık." dedi.

2023 özel okul ücretleri ne kadar olacak?

Özel okullarına 2023'te yapacağı zam oranı kesinleşti. Buna göre; 2023- 2024 eğitim öğretim yılında özel okul zam oranı yüzde 65 oldu.

2023-2024 özel okul zam oranı belirlendi. Özel okulların yapacağı zammın hangi oranda olacağı merak edilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün özel okul temsilleriyle bir araya geldi.

Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Özer, bu sene bir değişikliğe gittiklerini belirtti. Özer, ''ÜFE yerine TÜFE baz alacak şekilde belirleme kararı aldık'' diyerek bu kararın ardından da 2023 2024 özel okul zam oranının yüzde 65 olduğunu açıkladı.

Yönetmeliğe göre, ara sınıflara yapılacak zam oranı bir önceki yılın ortalama Yurt İçi ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalamasına artı eksi 5 eklenerek hesaplanıyordu. Bu formüle göre, bu yıl zam oranı en yüksek yüzde 105 olabilirdi.

Geçen yıl zam oranı yüzde 36 ile sınırlandırmıştı.

Emekli maaşı zammı ne kadar 2023? SSK-Bağ-Kur emeklisi ocak zamlı maaşları