Sefer ayı başladı mı 2022?

Safer ayı ne zaman ve ayın kaçında idrak edilecek sorusu, araştıran konular arasında. Müslümanlar açısından önemli aylardan biri olan Muharrem ayının bitmesiyle birlikte vatandaşlar Sefer ayını merak ediyor. Peki sefer ayı ne zaman başlar ne zaman biter, ne zaman idrak edilecek? Sefer ayında neler yapılır, bu aya özel dualar var mı? İşte, safer ayı ile ilgili merak edilen bilgiler.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Sefer ayı

Safer Ayı, Müslümanlar açımdan önemli sayılan aylardan biridir. Safer Ayı, hicri yılbaşı olarak kabul edilen Muharrem ayından sonra gelen ikinci aydır. En çok araştırılan ve merak edilen aylardan biri olan Safer ayının ne zaman başlayacağı ve ne zaman biteceği yine bu ayı değerlendirmek isteyenlerce merak konusu. Peki 2022 Safer ayı yapılacak ibadetler nelerdir? İşte merak edilenler

Sefer ayı ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor?

2022 yılı Safer ayı 28 Ağustos 2022 tarihinde başlayacak ve 26 Eylül 2022 tarihinde sona erecek.

Sefer ayı uğursuz bela ayı mıdır?

Safer ayının uğursuz ve musibet ayı olduğu söylentisi doğru mudur? Bu aya özel ibadet ya da dua var mıdır? sorularına Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan şu şekilde açıklama geldi:

"Safer, kamerî-hicrî takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayıdır. Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur. Dolayısıyla böyle bir anlayış hurafedir. Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur. Hz. Peygamber (s.a.s.) böyle bir anlayışı reddetmiş ve “Safer ayında uğursuzluk yoktur” buyurmuştur (Buhari, Tıb, 19)." Diğer aylarda olduğu gibi bu ayda da hayır hasenat yapılıp, sadaka verilebilir. Resul-i Ekrem (asm) Efendimiz şöyle buyurdu: "Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır." (Heysemi, Mecmaü’z-Zevid, III/63)

Rabbi Yessir duası ve anlamı: Rabbi Yessir Arapça okunuşu, Türkçe manası nedir?