TOKİ kura çekimi ne zaman? İşte kuralı satış projeleri kura sonucu sorgulama e-Devlet ekranı

TOKİ tarafından 81 ilde hayaca geçirilen 250 Bin sosyal konut projesinde yer alan 2+1 ve 3+1 konutların hak sahiplerini belirlemek için yapılacak olan kura çekim tarihleri araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın detaylarını paylaştığı TOKİ konutları için başvurular 14 Eylül 31 Ekim tarihleri arasında yapıldı. Milyonlarca vatandaşın başvurusunda bulunduğu Sosyal Konut projesi için “TOKİ kura çekimi” ile ilgili detayları merak ederek 2022 TOKİ kura çekimi ne zaman, hangi tarihte, hangi gün yapılacak? şeklindeki sorulara cevap arıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 2022 TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacağına ilişkin tarihi açıkladı. İşte 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesi İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Bursa e devlet, toki.gov.tr 2+1, 3+1 kura çekiliş tarihleri haberimizde...

Haber Merkezi Yeni Şafak
TOKİ çekiliş sonuçları 2022

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını 13 Eylül Salı günü açıkladı. TOKİ'nin yapacağı 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası ve 10 bin iş yeri için özel kontenjanların ayrıldığı bilinirken gençler, emekliler, şehit yakınları, gaziler ve engelliler bu projeden öncelikli olarak faydalanacak. 850 bin lira olan 3+1 evler için yüzde 10’a tekabül eden 85 bin 120 lira peşinat alınacak. Geri kalan Geri kalan 764 bin 880 bin lira liralık kısım aylık 3 bin 187 liralık taksitlerle 240 ay vadeyle ödenecek. Ederi 608 bin lira olan 2+1 evler için yüzde 10’a tekabül eden 60 bin 800 lira peşinat alınacak. Geri kalan 547 bin 200 liralık kısım aylık 2 bin 280 liralık taksitlerle 240 ay vadeyle ödenecek. Sosyal konut e devlet başvurusu tamamlanırken bankalar üzerinden alınan başvurular ise 31 Ekim'de sona erdi. TOKİ 2022 SOSYAL KONUT kuraları ne zaman çekilecek? TOKİ sosyal konut kura çekimleri hangi tarihte başlayacak?

TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman sona erecek?

  • TOKİ 250 bin sosyal konut projesi kapsamında başvurular 31 Ekim'de tamamlandı.

TOKİ 2022 SOSYAL KONUT kuraları ne zaman çekilecek?

250 bin TOKİ sosyal konut kuraları ne zaman çekilecek? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül’de açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvuruların 31 Ekim itibarıyla sona erdiğini belirterek resmî sosyal medya hesabından teşekkür mesajları yayımladı.

Bakan Kurum, e-Devlet ve bankalar üzerinden resmî müracaat süresi tamamlanan “İlk Evim, İlk İşyerim” projesiyle ilgili kuraların ne zaman çekileceğine dair müjdeyi de yine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla şu şekilde duyurdu:

Daha başvuru süreci devam ederken, geçen hafta ilk temellerimizi attık. 17 ilde 6 bine yakın konutumuz hızla yükseliyor. Kuralarımızı da bir an önce çekip, Mart ayına kadar hepsini tamamlayacağız. Söz verdiğimiz gibi 2 yıl içinde 250.000 konutumuzu teslim edeceğiz.

TOKİ konutları ne zaman teslim edilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ konut teslimlerine ilişkin de “Söz verdiğimiz gibi 2 yıl içinde 250.000 konutumuzu teslim edeceğiz.” dedi.

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?

Bakan Kurum, TOKİ kura çekiliş tarihlerine ilişkin olarak şunları söyledi: “Mart 2023’e kadar kuralar çekilecek. Noter huzurunda, adaletli bir şekilde yapılacak. Dileyenler yerinde görecek, dileyenler de canlı yayından takip edebilecek. İlk gün ya da son gün başvuran arasında bir fark olmayacak. Kura sonrasında da gerekli işlemler gerçekleştirilecek.

  • Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, A Para canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bulut, "Şu ana kadar projeye 7.5 milyon başvuru oldu. Başvuru bedelleri kuralar çekildikten sonra iade edilecek. Evi olanlar konut ve arsaya başvuramaz. 31 Ekim'den sonraki ilk haftada kura çekimleri başlayacak” demişti
  • e devlet TOKİ konut kura çekiliş sonuçları için tıklayın

TOKİ İstanbul’da hangi ilçelerde ev yapacak?

En fazla konut İstanbul’a yapılacak. 50 bin sosyal konut olacak. Ankara 18 bin, İzmir 12 bin 400, Gaziantep 10 bin, Bursa 8.650 yapılacak.

TOKİ Sosyal Konut Projesi İstanbul'un; Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Silivri ve Tuzla ilçelerinde yapılacak.

TOKİ Ankara'da nereye, hangi ilçelerde ev yapacak?

TOKİ Ankara’da nerelere yapılacak? TOKİ sosyal konut projesinin Ankara'da hangi ilçelerde yapılacağı belli oldu. Buna göre Ankara'da; Ayaş, Gölbaşı, Kahramankazan, Mamak, Etimesgut, Polatlı ve Sincan ilçelerinde TOKİ sosyal konut projesi yapılacak.

İzmir TOKİ evleri nerede yapılacak?

TOKİ sosyal konut projesinin İzmir'de hangi ilçelerde yapılacağı belli oldu. Buna göre TOKİ sosyal konut projesi İzmir'in Aliağa, Bergama, Dikili, Güzelbahçe, Kiraz, Menemen, Merkez, Seferihisar, Torbalı ve Urla ilçelerinde yapılacak.

TOKİ Gaziantep’te nerelere yapılacak?

En fazla konut İstanbul'a yapılacak. 50 bin sosyal konut olacak. Gaziantep 10 bin, Bursa 8.650 yapılacak.

  1. Araban
  2. İshaliye
  3. Karkamış
  4. Nizip
  5. Nurdağı
  6. Oğuzeli
  7. Şahinbey
  8. Şehitkamil
  9. Yavuzeli

TOKİ Bursa'da nerelere yapılacak

TOKİ sosyal konut projesinin Bursa'da hangi ilçelerde yapılacağı belli oldu. Buna göre:

  • TOKİ sosyal konut projesi Bursa'nın Büyükorhan, Gürsu, Harmancık, İnegöl, Karacabey, Keles, Kestel, Mustafa Kemal Paşa, Nilüfer, Orhaneli, Orhangazi, Yenişehir ilçelerinde yapılacak.

TOKİ Antalya’da nerelere yapılacak?

- SERİK

- MERKEZ

- MANAVGAT

- KAŞ

- GAZİPAŞA

- DÖŞEMEALTI

- İBRADI

TOKİ Diyarbakır 2022 nerede olacacak?

Diyarbakır'daki sosyal konutlar Bismil, Ergani, Kayapınar ve Merkez'de olacak.

TOKİ hangi ilde arsa satışı olduğunu açıkladı: İl il arsa yerleri

TOKİ başvuru kılavuzu: Tüm TOKİ konut-arsa-işyeri sorularına kısa cevaplar

TOKİ satılık arsa listesi 2022! İşte TOKİ arsa yerleri, fiyatları ve ödeme planı

Banka önlerinde sosyal konut başvuru için kuyruk uzadıkça uzuyor! Gençlerin TOKİ başvuru şartları neler?