Türkiye’nin kaç tane yangın söndürme uçağı ve helikopteri var?

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki farklı noktalarda başlayan orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Yangın söndürme uçakları ve helikopterlerin sayısı merak edildi. Geçtiğimiz yıl tarihin en büyük orman yangınları yaşandıktan sonra envanter genişletildi. Peki, Türkiye'de toplam kaç tane yangın söndürme uçağı ve helikopteri var? İşte, THK açıklaması ile uçak sayıları...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Marmaris (Arşiv)

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran günü çıkan orman yangınına sabahın ilk ışıkları ile hava müdahalesi başladı. Alevlerle mücadelede üçüncü güne girilirken,

akıllara geçen seneki yangınlar geldi. Geçen sene tarihin en büyük orman yangınları yaşandıktan sonra Türkiye envanterini genişletti.

Türkiye'nin kaç tane yangın söndürme uçağı var sorusu yöneltildi.


TÜRKİYE'NİN KAÇ YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI VAR?

Marmaris yangınına şu an havadan 20 helikopter, 14 uçak müdahale ediyor. Orman yangınına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 10 ton su atma kapasiteli Chinook helikopteri görev almakta.

  • Chinook, Türkiye'nin en büyük yangın söndürme helikopteri. Tek bir atımda 10 ton su atma kapasitesiyle yangına müdahale ediyor.

Aynı zamanda envanterde 15 adet Mi-8 2 bin 500 litre kapasiteli genel maksat helikopteri bulunmakta.

Marmaris yangının 3'ücü günü: Duman ve külleri rüzgarın etkisiyle ilçe merkezine kadar ulaştı

Bakan Soylu ve Kirişci'den açıklama: Helikopter yok diyorlar bu bir yalandır

FOTOĞRAF 6
Marmaris'teki orman yangını, 4'üncü gününde
Muğla''nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınının 4'üncü gününde, 3 noktada devam eden alevlere günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale başladı. Rüzgarın öğleden sonra etkisini artırması beklendiği için alevlerin o saatlere kadar kontrol alınmasına çalışılırken, kritik saatler başladı.

FOTOĞRAF 35
Marmaris'te yürek sızlatan manzara: Yanan ormanlık alanlar havadan görüntülendi
Muğla Marmaris'te farklı noktalarda devam eden orman yangınıyla mücadele üçüncü gününde aralıksız devam ediyor. Havadan çekilen görüntüler, yangının büyüklüğünü ve verdiği zararı gözler önüne serdi.