Şampiyonlar Ligi haftanın sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde heyecan, 5’inci haftada oynanan 8 mücadele ile devam etti. Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid, deplasmanda karşılaştığı RB Leipzig'e 3-2 mağlup oldu. Borussia Dortmund’un evinde İngiliz ekibi Manchester City’i ağırladığı mücadele 0-0’lık eşitlikle sona erdi. PSG, misafir ettiği Maccabi Haifa’yı 7-2 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı. UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının 5. haftasında PSG, Benfica ve Borussia Dortmund, üst tura çıkmayı garantiledi. İşte Sampiyonlar Ligi gecenin maçları ve alınan sonuçlar.

Haber Merkezi Yeni Şafak
UEFA Şampiyonlar Ligi gecenin maçları

UEFA Şampiyonlar Ligi 5’inci haftasında E, F, G ve H Grubu’nda bugün 8 maç oynandı.

Şampiyonlar Ligi 5. hafta sonuçları

  1. E Grubu’nda deplasmanda Salzburg ile karşılaşan Chelsea, mücadeleden 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Grubun diğer karşılaşmasında ise Milan, deplasmanda Dinamo Zagreb’e konuk oldu ve rakibini 4-0’la geçmeyi başardı. F Grubu’nda Celtic, evinde Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'i konuk etti. Mücadele 1-1 sonuçlandı. Grubun diğer maçında da RB Leipzig, evinde İspanyol devi Real Madrid’i ağırladı ve rakibini 3-2 devirmeyi başardı.
  2. G Grubu’nda ise Sevilla evinde Kopenhag’ı 3-0 mağlup ederken; grubun diğer karşılaşmasında ise iki dev kulüp mücadele etti. Alman ekibi Borussia Dortmund’un evinde İngiliz ekibi Manchester City’i ağırladığı mücadele 0-0’lık eşitlikle sona erdi. H Grubu ise gecenin en gollü maçlarının yaşandığı grup oldu. Benfica, evinde Juventus’u 4-3 ile geçerken; diğer maçta ise PSG, evinde Maccabi Haifa’yı 7-2 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 5’inci hafta maçları, yarın A, B, C ve D Grubu’nda oynanacak olan karşılaşmalarla tamamlanacak.

Şampiyonlar Lig 5. hafta gecenin maçları ve alınan sonuçlar şöyle:

E GRUBU

  1. Salzburg - Chelsea: 1-2
  2. Dinamo Zagreb - Milan: 0-4

F GRUBU

  • Celtic - Shakhtar Donetsk: 1-1
  • RB Leipzig - Real Madrid: 3-2

G GRUBU

  1. Sevilla - Kopenhag: 3-0
  2. Borussia Dortmund - Manchester City: 0-0

H GRUBU

  • Benfica - Juventus: 4-3
  • PSG - Maccabi Haifa: 7-2


Şampiyonlar Ligi üst tura çıkan takımlar

ÖZET | Leipzig-Real Madrid: 3-2

ÖZET | PSG-Maccabi Haifa: 7-2